Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Teodor Ilincăi este unul dintre cei mai valoroşi tineri tenori români, cu o extraordinară carieră internaţională.

S-a născut la 25 martie 1983, în Fălticeni.

A urmat cursurile şcolii primare în satul natal, Mălini. Înclinația deosebită pentru muzică l-a determinat se înscrie la cursurile gimnaziale în cadrul Liceului de Artă din Suceava, specializarea oboi. A urmat primii ani de liceu în judeţul Neamţ, la Borca, apoi şi-a finalizat studiile la Bucureşti în anul 2001.

Atras de ideea unei vieți artistice a decis să participe la emisiunea – concurs „Ploaia de Stele”, difuzată de postul național de televi¬ziune, fiind astfel cooptat să colaboreze cu Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” pentru realizarea spectaco¬lului „Café Paradisso”, în regia actorului Radu Gheorghe.

Debutul în afara ţării s-a petrecut în ianuarie 2009, pe scena Operei din Hamburg, unde a interpretat rolul MacDuff din Macbeth de G. Verdi, iar în luna decembrie a aceluiaşi an a cântat pentru prima dată la Royal Opera House din Londra (Covent Garden) cu „La Boeme”, obţinând apreciarea una¬nimă a publicului şi cronici favorabile în cotidiane importante – The Telegraph, The Independent, London Evening Standard, Financial Times.

Astăzi Teodor Ilincăi este un artist aplaudat pe cele mai importante scene ale lumii. Printre colaborările de mare importanţă se numără concertul din Valladolid – Spania (2011), alături de soprana Angela Gheorghiu.

Până în 2014, artistul a fost invitat să cânte pe scenele operelor din Monte Carlo, Hamburg, Viena, Berlin, Toulouse, Santiago de Chile, Londra, Paris, Marseille, Barcelona, Genova, Frankfurt, Strasbourg, Dresda, Duisburg, Budapesta, Sevilla, München, Düsseldorf, Lausanne, Monte Carlo etc.

A fost desemnat “Solistul anului 2009” la Gala Premiilor VIP şi a primit Premiul “Ludovic Spiess”, oferit de Forumul Muzical Român, iar în 2010 a primit Premiul “In memoriam Iosif Sava” pentru activitatea pe anul 2009, premiu oferit de Radio România Cultural. În 2013 i-a fost decernat Premiul de Excelenţă pentru promovarea imaginii României în străinătate de către Elite Art Club Unesco.

În septembrie 2014 a primit titlul de “Cetăţean de onoare” al municipiului Fălticeni.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: