COVID-19 (Fălticeni, 20.01.2022): 266 cazuri active, 6,07 incidenţa / 40 cazuri confirmate în 24 ore şi 7 persoane vindecate / 34 adulţi şi 3 copii internaţi / 23 locuri libere pentru adulţi şi 3 locuri pentru copii.

Modificări propuse la Codul rutier. Pietonii care se uită în telefon atunci când traversează strada ar putea fi amendați

Ministerul Afacerilor Interne a lansat în consultare publică un proiect de lege prin care se modifică şi completează Regulamentulde aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Propunerile pentru modificarea Codului rutier vizeză, printre alte reglementări,  interdicția pietonilor de a efectua activități de natură a le distrage atenția atunci când se angajează în traversarea drumului public. Mai exact, pietonii care stau cu ochii în telefonul mobil atunci când traversează strada vor putea fi amendați.

În documentaţia  justificativă se arată că un procent semnificativ din numărul accidentelor rutiere implică eroarea umană a participanților la trafic. Pietonii reprezintă o categorie vulnerabilă în trafic, iar un comportament imprudent al acestora poate spori numărul deceselor rezultate din accidentele de circulație în care acești participanți la trafic sunt implicați.

Peste 1700 de accidentede circulaţie, produse în perioada ianuarie 2019 – septembrie 2020, au avut drept cauză principală a producerii traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni. În urma producerii acestora, a rezultat decesul a 457 de persoane și rănirea gravă a altor 1272 de persoane, toate aceste persoane având calitatea de pietoni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *