LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
16 august 2022

Pictorul fălticenean Alexandros Pintilii Karciucas invitat în expoziția internațională a acuareliștilor. „Watercolor Internațional 5” va avea loc la sfârșitul lunii septembrie, în Grecia

Acuareliști din peste 30 de țări au fost invitați să participe la cea de-a cincea ediție a expoziției de acuarelă “Watercolor Internațional”.

Expoziția va fi organizată în Grecia, la Thessaloniki, în perioada 27 septembrie – 8 octombrie 2021.

La invitația maestrului George Politis, acuarelist recunoscut la nivel mondial și membru al American Watercolor Society, Royal Watercolor Society, România va fi reprezentată în această expoziție de artistul plastic fălticenean Alexandros Pintilii Karciucas, la rândul său membru al prestigioasei societăți a acuareliștilor din Marea Britanie, Birmingham Watercolor Society.

Lucrarea lui Alexandros Pintilii Karciucas, “Veliere în sudul Franței”, se va regăsi pe simeze alături de lucrări ale unor acuareliști profesioniști de cel mai mare nivel precum Joseph Zbukvic, Sergey Temerev, Angus McEwan, Andy Evansen, Rukie Garip și alții.

“Sunt onorat sa fiu invitat de maestrul George Politis pentru a participa a doua oară la Bienala Internatională de Acuarelă de la Salonic, eveniment la care vor expune acuarelisti de top din peste 30 de țări. Este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului 2021 dedicate acuarelei. Am mai participat și în n anul 2016. O parte dintre artiști sunt invitați, asa cum sunt și eu, iar o parte vor putea trimite lucrări și vor fi selectați sau nu. Voi participa cu o lucrare, asa cum participă fiecare. Lucrarea se numește <Veliere în sudul Franței>. Cu ocazia acestui eveniment va fi organizat și un workshop de acuarelă. Îmi doresc sa fiu prezent la vernisaj, dar nu știu momentan dacă acest lucru va fi posibil”, ne-a declarat artistul plastic Alexandros Pintilii Karciucas.