LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
18 august 2022

Canotoarea Maria-Magdalena Rusu, din Baia, s-a calificat la Jocurile Olimpice. În Japonia merge și Arteni – Fîntînariu Florin de la CSM Suceava

Cele două echipaje de 8+1 ale României, la feminin şi masculin, s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, duminică, după ce au terminat pe locul secund cursele din cadrul regatei preolimpice de canotaj de la Lucerna (Elveţia).

Din echipajul feminin face parte şi canotoarea Maria – Magdalena Rusu, din Baia.

Ea a început canotajul la CSS Nicu Gane Fălticeni. Barca de 8+1 o are în componenţă şi pe Ioana Vrînceanu, o altă canotoare formată la Fălticeni de antrenorii Vasile şi Ana Avrămia. Ioana era calificată deja la Jocurile Olimpice, cu echipajul de patru rame feminin.

Din echipajul masculin de 8+1 fac parte mai mulţi canotori suceveni: Sergiu Bejan, Lehaci Florin, Arteni – Fîntînariu Florin, Radu Constantin.

La dublu rame masculin este calificat rădăşeneanul Ciprian Tudosă, şi el fost junior la CSS Nicu Gane Fălticeni.

Înainte de regata din Elveţia, România mai avea şapte bărci calificate la JO de la Tokyo, patru rame masculin, patru rame feminin, dublu vâsle feminin – categorie uşoară, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin.