LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
19 august 2022

Un incendiu a izbucnit într-o gospodărie din Dolheştii Mici. Focul a afectat şi alte trei locuinţe învecinate

Un incendiu puternic s-a produs în după-amiaza zilei de marţi, 25 mai 2021, în satul Dolheştii Mici din comuna Dolheşti.

Autorităţile au fost anunţate prin numărul de urgenţă 112 la ora 14.42. Pompierii militari de la subunitățile din Dolhasca, Fălticeni și Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Dolhasca, Baia și Cornu Luncii, au intervenit cu 7 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

          La sosirea echipajelor, ardeau anexe și locuința dintr-o gospodărie, iar flăcările s-au extins și la alte trei locuințe, care au fost afectate parțial.

          Incendiul a izbucnit la tabloul electric al gospodăriei, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect. Vântul puternic și dispunerea apropiată a clădirilor, majoritatea construcții din lemn, au favorizat dezvoltarea și propagarea flăcărilor cu rapiditate.

          Au ars: un garaj și o anexă din lemn pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, acoperișul casei de locuit pe 130 metri pătrați, bunuri casnice, materiale de construcții, echipamente electrice, obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, circa 3 metri cubi de cherestea și alte bunuri. Flăcările au distrus și acoperișul unei locuințe învecinate pe 70 de metri pătrați. De asemenea, alte două case au fost afectate. La prima, a fost deteriorat lambriul din plastic, cu care era placată fațada, pe aproximativ 40 de metri pătrați, și trei ferestre. La a doua locuință, a fost afectat acoperișul pe o suprafață de 5 metri pătrați.

          Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru trei persoane, un bărbat de 77 de ani și două femei de 38, respectiv 79 de ani, care au suferit atacuri de panică. Nu a fost necesar transportul acestora la spital.

          Incendiul a fost lichidat la ora 18:20, iar pompierii au salvat cele patru case de locuit, în diferite proporții, cu bunurile aferente.