A fost prelungită valabilitatea codurile meteorologice. Suceava sub cod portocaliu până la noapte

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

  COD GALBEN

Interval de valabilitate: 28 mai, ora 13:00 – 28 mai, ora 21:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

          În intervalul menționat, în Oltenia, sudul Banatului, cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei, local în Muntenia și în zona montană aferentă acestor regiuni, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.

          Notă: Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

 COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 28 mai, ora 13:00 – 28 mai, ora 21:00
Fenomene vizate:
 ploi abundente

În intervalul menționat, în județele Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani și Iași, precum și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara,Gorj, Alba, Bacău și Prahova vor fi perioade cu ploi abundente, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…60 l/mp.             

           La altitudini de peste 2000 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din troienele de 70…90 cm, încă existente pe crestele Carpaților

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

  COD GALBEN

Interval de valabilitate: 28 mai, ora 21:00 – 29 mai, ora 09:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate

          În intervalul menționat, în jumătatea nordică a Moldovei, precum și în zona de munte a județelor Harghita, Bacău, Covasna și Brașov, va continua să plouă, iar cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *