COVID-19 (Fălticeni, 20.01.2022): 266 cazuri active, 6,07 incidenţa / 40 cazuri confirmate în 24 ore şi 7 persoane vindecate / 34 adulţi şi 3 copii internaţi / 23 locuri libere pentru adulţi şi 3 locuri pentru copii.

Începe recensământul agricol! În Fălticeni sunt vizate peste 3200 de gospodării şi exploataţii agricole

Din 10 mai 2021 începe Recensământul General Agricol.

Până pe 31 iulie, recenzorii vor merge din fermă în fermă pentru a strânge informaţii despre culturi, terenuri, animale.

În Fălticeni, 19 recenzori vor vizita peste 3200 de gospodării sau exploataţii agricole care aparţin persoanelor fizice şi juridice.  

Fermierii trebuie să răspundă la un chestionar cu 45 de întrebări, de la suprafeţe şi număr de animale până la nivelul de pregătire al fermierului.

Interviul are loc față în față „cu capul/şeful exploataţiei agricole cu și fără personalitate juridică, după caz, sau cu o altă persoană din cadrul acesteia care poate furniza informaţiile solicitate, prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil”, precizează autoritățile.

Informațiile colectate de la fermieri vor fi utilizate doar în scop statistic, pentru a fundamenta politicile naționale și europene în domeniul agriculturii, pentru a monitoriza și evalua Politica Agricolă Comună la nivelul Uniunii Europene.

România are cele mai multe şi cele mai mici ferme din Uniunea Europeană, peste 3,4 milioane, cele mai multe de subzistenţă, de aici şi importurile masive de legume, fruncte şi carne.

Fermierii care nu vor să răspundă sau dau informaţii greşite vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 1000 şi 5000 de lei.

Mai multe detalii despre RGA 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.