Ploi însemnate cantitativ sunt prognozate şi în următoarele două zile. Meteorologii au emis mai multe coduri de avertizare

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 31 mai, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

      În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.
      În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…30 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 31 mai, ora 12:00 – 01 iunie, ora 21:00
Fenomene vizate: ploi însemnte cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată

      În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.
      În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 31 mai, ora 15:00 – 01 iunie, ora 21:00
Fenomene vizate:ploi abundente

      În județul Tulcea și în zona costieră a județului Constanța va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 50…70 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *