COVID-19 (Fălticeni, 20.01.2022): 266 cazuri active, 6,07 incidenţa / 40 cazuri confirmate în 24 ore şi 7 persoane vindecate / 34 adulţi şi 3 copii internaţi / 23 locuri libere pentru adulţi şi 3 locuri pentru copii.

Pui de urs, orfan, îngrijit de angajaţii Ocolului Silvic Mălini. Ursuleţul a fost găsit în curtea unei pensiuni din comuna Mălini

Un pui de urs a fost preluat temporar și este îngrijit de angajaţii Ocolul Silvic Mălini din cadrul Direcției Silvice Suceava, se arată într-o postare în mediul online a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.  

Puiul de urs, de numai trei luni, a fost găsit de proprietarii unei pensiuni din Mălini în curtea lor și au chemat în ajutor colegii noștri de la Ocolul Silvic Mălini.

Aceștia au cercetat zona în căutarea ursoaicei, dar cum nu existau semne că ar fi în zonă, au preluat puiul de urs și l-au transportat la sediul ocolului.

„Colegii noștri au anunțat imediat specialiștii Gărzii Naționale de Mediu și ai Agenției pentru Protecția Mediului, iar între timp hrănesc și au grijă de puiul de urs, care cel mai probabil va fi preluat în zilele următoare de Centrului pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din județul Harghita, singurul centru de acest fel din Europa, de unde, ulterior, va fi reintrodus în mediul său natural”, precizează Regia Naţională a Pădurilor.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *