COVID-19 (Fălticeni, 20.01.2022): 266 cazuri active, 6,07 incidenţa / 40 cazuri confirmate în 24 ore şi 7 persoane vindecate / 34 adulţi şi 3 copii internaţi / 23 locuri libere pentru adulţi şi 3 locuri pentru copii.

Vremea rămâne instabilă până la sfârşitul săptămânii. Cod portocaliu pentru judeţul Suceava

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 mai, ora 12:00 – 29 mai, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

         În intervalul menționat, în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și Orientali, în Oltenia și local în Muntenia, Transilvania și nordul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 27 mai, ora 16:00 – 28 mai, ora 21:00
Fenomene vizate:
 ploi abundente

          În intervalul menționat, în județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani, precum și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara, Alba și Bacău, vor fi perioade cu ploi abundente și în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.                 La altitudini de peste 2000 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din troienele de 70…90 cm, încă existente pe crestele Carpaților Meridionali.

Ştirea iniţială:

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, instabilitatea atmosferică va rămâne temporar accentuată până în dimineaţa zilei de sâmbătă, 29 mai 2021, cu precădere la munte, în sudul, centrul și estul țări. 

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…50 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

Fălticenenii au avut parte de o scurtă repriză de ploaie în această dimineaţă. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor este ridicată pe toată durata zilei de joi, 27 mai, dar şi în cursul zilei de vineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *