Centenar Eugen Dimitriu. Duminică, 1 octombrie 2023, ora 12.00, la Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni.

Noul sezon fotbalistic al Ligii a 3-a va începe la sfârșitul lunii august. Pe 28 august este programată prima etapă.

Federația Română de Fotbal a stabilit recent să mențină formula de campionat cu 100 de echipe, repartizate în 10 serii.

Pentru a le oferi echipelor mai multe meciuri, va fi introdus sistemul play-off și play-out. La finalul celor 18 etape din sezonul regular, primele 4 echipe vor evolua în play-off, cu un total de 9 etape (tur – retur – tur). Play-out-ul, cu 6 echipe, se va juca în format tur-retur, 10 etape.

La final, primele două echipe din play-off vor participa la meciurile de baraj, pentru promovare ăn Liga a 2-a.

Vor retrograda direct ultimele două clasate din play-out-ul fiecărei serii împreună cu echipa de pe locul 4 din play-out cu cea mai slabă linie de clasament.

Șomuz Fălticeni s-a înscris în noua ediție de campionat (al patrulea sezon consecutiv, după promovarea din vara anului 2018). Urmează procedura de omologare a stadionului “Constantin Jamaischi”, În acet sens, un reprezentant al FRF trebuie să ajungă la Fălticeni pe data de 12 iulie.

În jurul aceleiași date, Șomuz va începe perioada de pregătire. Este de așteptat ca în următoarele zile să fie anunțată componența noului staff tehnic, și vom vedea spre ce jucători își vor îndrepta atenția antrenorii și cei din conducerea clubului. După numeroasele plecări de la finalul lunii aprilie, vor fi multe nume noi în echipă.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: