Home Cultură Trei personalități ale teatrului românesc au primit tiltul de “Cetățean de Onoare” al municipiului Fălticeni, cu ocazia Festivalului de Teatru Birlic

Trei personalități ale teatrului românesc au primit tiltul de “Cetățean de Onoare” al municipiului Fălticeni, cu ocazia Festivalului de Teatru Birlic

by A.S.
0 comment

Galeria “Cetățenilor de Onoare” ai municipiului Fălticeni s-a îmbogățit cu trei nume noi.

Este vorba despre coregrafa Lorette Enache și actorii Vlad Rădescu și Ovidiu Cuncea, cunoscuți susținători ai activității Trupei de teatru “Birlic” și a Asociației Fălticeni Cultural.

Cei trei au pus în scenă, cu elevii din Fălticeni, numeroase spectacole, apreciate pe scenele festivalurilor de teatru pentru din România. În decursul anilor, ei au făcut parte și din juriul Festivalului Birlic.

Actorul Vlad Rădescu a pus în scenă spectacolele: „O sută de rochii”, „Aproape Labiş”, „De-a baba oarba”.

Actorul Ovidiu Cuncea a lucrat cu elevii din Fălticeni pentru realizarea spectacolelor: „Despre amor, omor şi umor”, „Harap-Alb” şi „Trilogia Română”.

Coregrafa Lorette Enache a realizat spectacolul „Cântarea Cântărilor” și coregrafia evenimentului “Balului vienez de la Fălticeni”.

Primarul Cătălin Coman a înmânat distincțiile în cadrul Galei decernării premiilor celei de a XI-a ediții a Festivalului Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”, vineri, 27 august.

În cadrul Galei, primarul Cătălin Coman a precizat că este un lucru normal și firesc ca administrația locală să acorde cea mai înaltă distincție pe care o poate acorda Municipiul Fălticeni către trei oameni dragi, trei oameni care au fost alături de Festivalul de Teatru Grigore Vasiliu Birlic încă de la primele ediții.

Preotul Liviu Mihăilă, președintele Asociației Fălticeni Cultural, a prezentat activitatea celor trei personalități în relația cu trupa de teatru de la Fălticeni, pe lângă jurizarea Festivalului de Teatru Birlic, de-a lungul anilor.  

Din Trupa Birlic, de-a lungul anilor, mulți tineri ales să-și continue studiile în domeniul artei teatrale. În acest moment, la Universitatea Națională de Arte “George Enescu” din Iași sunt cinci membri ai trupei Birlic, a anunțat în cadrul galei coregrafa Lorette Enache.

Vă prezentăm înregistrarea festivității de decernare a titlului de “Cetățean de Onoare” al Municipiului Fălticeni.  

Video: Asociația Fălticeni Cultural

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705