A început distribuirea pacheteler cu alimente persoanelor defavorizate din Fălticeni

De joi, 5 august 2021, Primăria Fălticeni a început distribuirea pachetelor cu alimente  acordate din fonduri externe nerambursabile în cadrul programului pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate.

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) susţine cu alimente şi produse de igienă circa 1100 de persoane din Fălticeni.  

Pachetele alimentare distribuite conțin: făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă din carne de vită, conservă din carne de porc, conservă pateu de ficat de porc, compot de fructe, gem de fructe și gem de fructe dietetic.

Punctul de distribuţie este organizat pe strada Aleea Căminului, în clădirea din vecinătatea Clubului Copiilor. Pachetele cu alimente pot fi ridicate de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 13.00.

Beneficiarii acestor pachete, așa cum sunt definiții în conținutul ordonanței de urgență 84/2020, sunt:

–    Familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare

–    Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Prin programul POAD, Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, finanțat de către Uniunea Europeană prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, coordonat la nivelul județului Suceava prin Instituția Prefectului, până acum, în anul 2021, au fost alocate județului Suceava un număr de 243.688 de pachete (alimente și igienă) în sumă totală de aproximativ 22.000.000 de lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *