Peste 160 de pompieri militari suceveni au fost înaintaţi în grad

La început de august, 167 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă ,,Bucovina” al județului Suceava, au fost înaintați în gradul următor, la termen, ca urmare a împlinirii a stagiului minim (în grad).

Luni, 2 august 2021, pe platoul din incinta reşedinţei ISU Suceava, dar și în subunitățile din județ, în prezența comenzii inspectoratului, într-un cadru festiv, 2 ofițeri și 165 de subofițeri au primit noile grade.

Activitățile au fost desfășurate în conformitate cu prevederile Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare și Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. 177/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile militare.

Asociată cu un puternic sentiment de mândrie, dar si de datorie națională, deținerea unui grad militar denotă parcurgerea unei ierarhii stricte, prin muncă și prin sacrificii personale.

În România, gradul militar este un drept al titularului și reprezintă recunoașterea în plan social a calității de cadru militar.

La mai mare și mult succes în carieră, tuturor!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *