Lansare de carte: Istoria orașului Fălticeni, scrisă de profesorul Vasile Nistoreasa, a fost reeditată de Rotary Club Fălticeni

Cu prilejul derulării proiectului cultural „Fălticeni, mon amour”, Asociația Rotary Club Fălticeni a reedidat una dintre cărțile de referință dedicată cercetării istoriei orașului Fălticeni și a oamenilor săi de seamă.

Publicată în urmă cu 14 ani, cartea „Fălticeni – repere în timp”, a scriitorului Vasile Nistoreasa, este prezentată acum în haină nouă.

Pentru a ilustra coperta volumului, publicat la Editura PIM din Iași, a fost aleasă o lucrare de grafică a artistului plastic Gabrel Baban, care prezintă Muzeul Fălticenilor, în prezent Biblioteca „Eugen Lovinescu”, un obiectiv cultural care a avut legătură cu activitatea profesorului Vasile Nistoreasa.

Lansarea celei de a doua ediții a avut loc sâmbătă, 18 septembrie 2021, în holul principal al Bibliotecii Municipale „Eugen Lovinescu”, în cadrul manifestărilor culturale organizate de Rotary Club Fălticeni și Primăria Fălticeni.

Cartea fost prezentată de profesorul universitar doctor Daniel Șandru, directorul general al Operei Naționale Române din Iași.

La eveniment au fost prezente soția și fiica autorului.

Fălticeni Online vă prezintă înregistrarea evenimentului.

De asemenea, accesând acest link, puteți urmări o prezentare a cărții, realizată de Cristian Nistoreasa, fiul regretatului profesor.

Profesorul Vasile Nistoreasa – autografe la apariţia primei ediţii „Fălticeni – reprere în timp”, 2007. Lansare de carte în curtea Casei Memoriale „Mihail Sadoveanu” / Foto: Alex Săvescu
Ediția reeditată de Rotary Club Fălticeni

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *