COVID-19 (Fălticeni, 20.01.2022): 266 cazuri active, 6,07 incidenţa / 40 cazuri confirmate în 24 ore şi 7 persoane vindecate / 34 adulţi şi 3 copii internaţi / 23 locuri libere pentru adulţi şi 3 locuri pentru copii.

A fost suplimentat numărul paturilor pentru tratarea copiilor bolnavi de Covid. Trei paturi repartizate la Spitalul din Fălticeni

La nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, în urma unei videoconferinţe la care au participat managerii și directorii medicali ai unităților spitalicești, CJ Suceava, DSP Suceava, ISU Suceava, au fost întreprinse în regim de urgență demersuri pentru suplimentarea numărului de paturi destinate asistenței medicale a pacienților pediatrici cu patologie COVID, a anunţat Prefectura Suceava.

Conform centralizării realizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, situația actualizată la nivelul sistemului medical județean se prezintă astfel:

  • 26 de paturi la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava
  • (10 în cadrul Secției de Boli Infecțioase și 16 în cadrul Secției Pediatrie);
  • 5 paturi în cadrul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal ”Sfinții Doctori Cosma și Damian” Rădăuți;
  • 3 paturi în cadrul Secției de Medicină Internă la Spitalul Municipal Fălticeni.

Funcție de evoluția epidemiologică la nivel județean și de numărul de cazuri ce necesită internare, unitățile spitalicești își vor redimensiona în mod corespunzător numărul de paturi alocat copiilor și însoțitorilor acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.