COVID-19 (Fălticeni, 20.01.2022): 266 cazuri active, 6,07 incidenţa / 40 cazuri confirmate în 24 ore şi 7 persoane vindecate / 34 adulţi şi 3 copii internaţi / 23 locuri libere pentru adulţi şi 3 locuri pentru copii.

De Bobotează, la Fălticeni

Pe data de 6 ianuarie, creştinii ortodocşi prăznuiesc Botezul Domnului sau Boboteaza. Această sărbatoare reprezintă botezul în apa Iordanului a Mântuitorului Iisus Hristos de către Sfântul Ioan Botezătorul.

Potrivit tradiţiei creştine, fălticenenii au participat astăzi la sluja de Bobotează oficiată de preoţi în Bisericile din Fălticeni.

După oficierea Sfintei Liturghii, preoţii au ieşit în curţile bisericilor şi au sfinţit apa pe care credinioşii au luat-o acasă.

Boboteaza încheie ciclul sărbătorilor de iarnă care au început în Ajunul Crăciunului.

După mai multe zile primăvăratice, ziua Bobotezei a început cu ploaie care treptat s-a transformat în ninsoare.

În majoritatea parohiilor din Fălticeni, slujba de Bobotează s-a ținut fără cruce de gheață, ceea ce nu i-aîmpiedicat pe credincioși să participe la eveniment.

Parohia Sfântul Ilie a pregătit crucea de gheață pentru slujba de Bobotează, slujba fiind oficiată de protopopul de Fălticeni, preotul Adrian Dulgheriu.

Tradiția a fost păstrată și de alte parohii din Protopopiatul Fălticeni, cum ar fi, de exemplu, bisericile din Rădășeni: Biserica Sfântul Mc. Mercurie și Sfânta Mc. Ecaterina din Rădășeni și Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.