Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Începând de miercuri, 26 ianuarie 2022, cele 30 de paturi din cadrul Secţiei de pediatrie a Spitalului Municipal Fălticeni deservesc exclusiv copiii internaţi cu simptome specifice infecţiei COVID-19, ne-a informat managerul instituţiei medicale, medicul Vlad Morariu.

„Având în vedere numărul mare de copii cu SARS-CoV2 la nivel județean, pentru decongestionarea situației existente la nivelul Spitalului Județean, am decis ca temporar să facem toată secția de pediatrie (30 de paturi) secție Covid pediatric”, ne-a declarat managerul Vlad Morariu.

În privinţa copiilor internaţi la momentul respectiv cu alte patologii, aceştia au fost ţinuţi separat de cei cu Covid până s-au vindecat ori li s-a ameliorat starea de sănătate și au fost externaţi cu tratament la domiciliu.

Joi, în sectorul Covid pediatric al spitalului din Fălticeni erau internaţi deja 14 copii.

Prefectura Suceava a anunțat, marţi, 25 ianuarie, că a fost solicitată reorganizarea medicală la nivelul județului astfel încât să fie crescut substanțial numărul paturilor destinate Covid pediatric, inclusiv prin organizarea unor secții integral Covid la nivelul spitalelor Fălticeni sau Rădăuți, pentru o perioadă determinată.

În această situaţie, Spitalul Județean de Urgențe Suceava va trata în principal urgențele medico-chirurgicale pediatrice din tot județul, care depășesc posibilitățile de tratare ale spitalelor teritoriale, precum și formele grave de Covid pediatric pentru care nu există resurse medicale pentru a fi tratate în teritoriu.

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura