COVID-19 (Fălticeni, 20.01.2022): 266 cazuri active, 6,07 incidenţa / 40 cazuri confirmate în 24 ore şi 7 persoane vindecate / 34 adulţi şi 3 copii internaţi / 23 locuri libere pentru adulţi şi 3 locuri pentru copii.

Un bărbat care se afla în carantină a fost încătușat de către jandarmi după ce a amenințat doi minori cu un cuțit

Imagine cu rol ilustrativ

În seara zilei de 5 ianuarie, în jurul orei 21:00, în urma unui apel 112, o patrulă de jandarmerie a fost direcționată să se deplaseze pe strada Topliței din municipiul Rădăuți, unde doi tineri au fost amenințați cu un cuțit.

Ajunși la fața locului, jandarmii au luat legătura cu apelantul, un minor în vârstă de 14 ani care le-a relatat verbal faptul că în timp ce se deplasa împreună cu fratele său spre domiciliu, au fost amenințați cu un cuțit de către un bărbat necunoscut.

În urma verificărilor efectuate în zonă, la scurt timp, a fost identificat și agresorul, un bărbat în vârstă de 33 ani din municipiul Rădăuți, care se afla în stare de ebrietate.

Fiind întrebat despre cele întâmplate, bărbatul a început să se manifeste violent față de forțele de ordine, drept pentru care a fost încătușat și condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, pentru continuarea cercetărilor și soluționarea procedurală a dosarului, obiectul contondent nemaifiind găsit în posesia acestuia.

În urma verificărilor în evidențele operative, jandarmii au constatat că pe numele bărbatului, este emisă o alertă de tip „coronavirus asociat” și avea obligația să stea în carantină la domiciliu, fiind întors recent dintr-o țară cu risc epidemiologic ridicat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea perioadei de carantinare la domiciliul declarat, conform Legii  nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru refuz de legitimare și săvârșirea în public de gesturi obscene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.