Home National 12 autospeciale pirotehnice şi 6 autoplatforme pentru salvarea de la înălţime au intrat în dotarea pompierilor

12 autospeciale pirotehnice şi 6 autoplatforme pentru salvarea de la înălţime au intrat în dotarea pompierilor

by Fălticeni Online
0 comment

În cursul zilei de joi, 17 martie, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a recepţionat primelor 12 autospeciale pirotehnice și a 6 autoplatforme pentru salvare de la înălțime, achiziționate prin proiectul VIZIUNE 2020.

Recepţia a vut loc în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode.

Autospecialele pirotehnice urmează să fie folosite în misiuni de asanare a teritoriului de munițiile rămase neexplodate din conflictele armate, în activități de distrugere cu ajutorul explozivului a podurilor de gheață și/sau a zăpoarelor de gheață și a stâncilor sau a altor elemente ce pot bloca căilor de comunicații sau rețelele de utilități publice.

Autospecialele pirotehnice au un compartiment special pentru transport muniții neexplodate (dispus în partea din spate a șasiului) și două compartimente laterale pentru transport mijloace și accesorii de distrugere muniții și pentru executarea lucrărilor de distrugeri cu ajutorul explozivilor în diferite medii.

În dotarea autospecialelor se află echipamente care să permită executarea în siguranță a misiunilor precum detectoare de metale, costum de protecție pirotehnic pentru personalul specializat, căști și veste de protecție balistică, rucsacuri pentru transport explozivi. Valoarea unei autospeciale, complet echipată, este de aproximativ 270.000 euro.

Cele șase autoplatforme permit intervenția pompierilor pentru salvarea persoanelor de la înălțimea de 45 de metri, iar, cu ajutorul, brațului mobil, și a celor rămase captive pe ape și alte medii aflate sub nivelul solului, până la adâncimea de – 8,2 m. Totodată, camera din dotarea autospecialei permite monitorizarea intervenției de la fața locului, din dispecerat. Valoarea unui astfel de mijloc tehnic este de 865.000 de euro.

“Structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt pe deplin angajate în eforturile de creștere a nivelului de dotare, în capabilitățile de intervenție și pun pe primul plan adaptarea la provocările și amenințările actuale, mai ales alocă timp și resurse consistente în procesul de pregătire a unui răspuns adecvat și coordonat.”, a subliniat ministrul Lucian Nicolae Bode.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705