Home Fălticeniul de altădată Reperele Fălticeniului surprinse într-o carte poștală din anii 70

Reperele Fălticeniului surprinse într-o carte poștală din anii 70

by A.S.
0 comment

Au trecut și au fost frumoși. Anii 70 au fost anii dezvoltării orașului Fălticeni. Reperele urbei erau ilustrate în numeroase cărți poștale. S-au pus în vânzare nenumărate exemplare prin care localnicii sau turiștii transmiteau prietenilor gânduri și mesaje, promovând de fapt localitatea și elementele reprezentative ale localității.

Într-o perioadă când programul TV era limitat la două ore, acesta era cel mai bun mijloc de a face cunoscut altor români farmecul local.

Vectorii de imagine ai orașului Fălticeni erau așezați pe hârtia cărților poștale. Erau ieftine, la modă și se găseau aproape peste tot. Se puteau cumpăra din librării, tutungerii, chioșcuri de ziare și, desigur, la poștă.

Obiectivele erau adunate într-un colaj de patru sau cinci imagini cu instituții, fabrici, clădiri și locuri reprezentative.

Pe una din aceste cărți poștale, care au circulat la începutul anilor 70, sunt imortalizate câteva din obiectivele caracteristice ale așezării urbane de lângă Șomuz: învățământul (Liceul ”Nicu Gane”), administrația (Primăria Fălticeni), cultura (Casa memorială Artur Gorovei), industria (Filatura de in și cânepă).

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705