Home Sport Fălticeneanca Daria Silișteanu a doborât un record național vechi de 37 de ani la naționalele de înot în bazin scurt pentru cadeți

Fălticeneanca Daria Silișteanu a doborât un record național vechi de 37 de ani la naționalele de înot în bazin scurt pentru cadeți

by A.S.
0 comment

Bazinul de înot din Miercurea Ciuc găzduiește, în perioada 8-11 decembrie 2022, întrecerile Campionatului Național de înot în bazin scurt (25 m) pentru cadeți (12-14 ani).

Competiția este organizată de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

Participă sportivi cadeți legitimați la secțiile de înot din întreaga țară la masculin (12, 13 și 14 ani) și feminin (12 și 13 ani).

Echipa ACS Nada Florilor, coordonată de antrenorii Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș, este prezentă la Miercurea Ciuc cu 8 înotători: Zarojanu David, Pricopoaia Rareș, Daria Silișteanu, Alecsia Tenciu, Asaftei Daria, Otvos Lorena și Ștefan Munteanu.

Prima zi a competiției a adus și primele medalii pentru înotătorii din Fălticeni.

Performanța Dariei Silișteanu în proba de 200 metri spate este una deosebită. Fălticeneanca a câștigat titlul național, reușind în același timp să doboare recordul național pentru categoria sa de vârstă (13 ani), care data din anul 1985. După cum se știe, în aceeași probă, recodurile naționale la categoriile superioare vârstei de 13 ani îi aparțin Aissiei Prisecariu.

Alte două medalii au fost obținute în proba de 100 metri bras: Alecsia Tenciu – locul 2 și Asaftei Daria – locul 3.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705