Home ACTUALITATE Cum se fac programările online pentru pașapoarte pe noua platformă a Ministerului Afacerilor Interne

Cum se fac programările online pentru pașapoarte pe noua platformă a Ministerului Afacerilor Interne

by Fălticeni Online
0 comment

Ministerul Afacerilor Interne a lansat pe data de 20 martie 2023 o nouă platformă online pentru programarea la serviciile de emitere a pașapoartelor, numită “ePașapoarte”.

Această platformă este destinată tuturor cetățenilor români care doresc să solicite un pașaport și vine în sprijinul lor prin simplificarea procesului de programare și eliberare a pașapoartelor.

Noul serviciu de programare online pentru depunerea cererilor de pașapoarte, este integrat în HUB-ul de servicii al MAI.

Spre deosebire de vechea platformă, noul serviciu va permite efectuarea unei programări începând cu ziua curentă, pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice.

Cetățenii au la dispoziție o interfață grafică intuitivă, care permite introducerea în siguranță a datelor de identificare, precum și noi facilități, printre care notificarea prin e-mail.

Anul trecut, au fost emise cu 56% mai multe pașapoarte decât în anul 2021. În fiecare zi se depun circa 6700 de cereri pentru eliberarea pașaportului, iar timpul mediu de eliberare a pașapoartelor este între trei și cinci zile.

Pașii care trebuie urmați de către persoanele interesate de obținerea sau preschimbarea unui pașaport:

Accesarea platformei Programare online în vederea eliberării pașaportului (gov.ro);

Selectarea județului în care vor să se programeze.

Selectarea locației în care se dorește depunerea cererii – se bifează opțiunea pașaport simplu/ CRDS (electronic/ temporar).

Selectarea, în câmpul Numărul de persoane programate, a numărului de persoane care fac parte din familie pentru care se face programarea.

Trebuie alese data și ora la care se dorește programarea și vor fi introduse o serie de informații precum nume, prenume, cod numeric personal și adresa de e-mail la care se vor primi datele programării. Opțional se poate furniza și numărul de telefon.

Programarea se finalizează prin apăsarea butonului Salvează. Pe adresa de e-mail furnizată se va primi un mesaj prin care trebuie confirmată programarea (se recomandă și verificarea folderului Spam).

În cazul în care nu se confirmă programarea în cel mult 30 de minute de la primirea e-mailului, aceasta se anulează.

Neprezentarea la data și ora programată, neconcordanța între datele înscrise în formularul de programare (nume/ prenume/ CNP) și datele de identificare ale persoanei care se prezintă la depunerea cererii de pașaport, lipsa actelor necesare sau a dovezii achitării taxei de pașaport vor duce la anularea programării.

Atunci când cel ce s-a programat nu se poate prezenta la data și ora programată, se recomandă anularea programării din e-mail-ul de confirmare.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705