Home ACTUALITATERegional Minibursa locurilor de muncă pentru romii din Dolhasca

Minibursa locurilor de muncă pentru romii din Dolhasca

by Fălticeni Online
0 comment

În această dimineaţă, Casa de cultură “Alexandru Arşinel” din  oraşul Dolhasca găzduieşte o minibursă a locurilor de muncă pentru romii din localitate.

Acţiunea de recrutare este organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava.

Minibursa  este deschisă tuturor persoanelor care au calificare sau doresc să se angajeze în meserii din domeniul fabricării construcțiilor metalice, curățeniei și îngrijirii clădirilor, alimentație publică și catering.

Au fost contacți un număr de 18 angajatori din Suceava și zona Dolhasca, care vor putea selecta persoane cu diferite experiențe profesionale și vor avea oportunitatea de a încheia contracte de muncă cu cheltuieli subvenționate.

 “Suntem pregătiți să oferim accesul la serviciile publice de ocupare, abilitarea comunității de etnici romi și  recuperarea deficitului de calificări al tinerilor NEETs prin înscrierea la cursuri de formare profesională, precum și consiliere în căutarea unui loc de muncă stabil, cu forme legale, local sau pe piața europeană a muncii.

Lipsa experiențelor pozitive în angajarea etnicilor romi și stereotipurile persistente sunt parte din realitățile locale, dar și provocări  pentru schimbări benefice, la care ne dorim să fim și noi parte”, ne-a transmis Constantin Balauseac, directorul executiv al AJOFM Suceava.    

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705