Inundaţii în zona de munte a judeţului Suceava

În urma manifestării fenomenelor meteo și hidro periculoase din cursul zilei de ieri, Pârâul Păltiniș a crescut în debit și s-a revărsat, inundând trei gospodării de pe raza satului Dârmoxa, orașul Broșteni (locuințe, construcții anexe și curți), ne-a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, locotenentul Alin Găleată.

Apa s-a retras din două gospodării, construite în pantă, iar pompierii militari și lucrătorii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Broșteni, au intervenit cu motopompe și utilaje pentru evacuarea apei din a treia gospodărie, aceasta fiind amplasată pe o suprafață mai plană.

Apa a fost evacuată din locuință, din anexele gospodărești și din curte, de pe o suprafață totală de aproximativ 800 de metri pătrați.

„Ca urmare a precipitațiilor căzute astăzi,22 iunie 2021, pe versanții din apropierea satului Dârmoxa , s-a produs o viitură foarte puternică, care a afectat câteva gospodării din sat. Au fost înregistrate pagube materiale foarte mari la gospodăriile afectate, dar nu sau înregistrat animale moarte sau pierderi de vieți omenești.

A fost distrus în mai multe locuri drumul care leagă satul Dârmoxa de satul Păltiniș. La fața locului s-a deplasat primarul și viceprimarul orașului Broșteni, membri ai SVSU Broșteni, militari de la Unitatea ISU din comuna Crucea. De la Primăria Broșteni a fost aduse camionul și Caterpilarul pentru intervenție la albia pârâului”, a comunicat Primăria oraşului Broşteni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *