Home ACTUALITATERegional Inundaţii în zona de munte a judeţului Suceava

Inundaţii în zona de munte a judeţului Suceava

by A.S.
0 comment

În urma manifestării fenomenelor meteo și hidro periculoase din cursul zilei de ieri, Pârâul Păltiniș a crescut în debit și s-a revărsat, inundând trei gospodării de pe raza satului Dârmoxa, orașul Broșteni (locuințe, construcții anexe și curți), ne-a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, locotenentul Alin Găleată.

Apa s-a retras din două gospodării, construite în pantă, iar pompierii militari și lucrătorii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Broșteni, au intervenit cu motopompe și utilaje pentru evacuarea apei din a treia gospodărie, aceasta fiind amplasată pe o suprafață mai plană.

Apa a fost evacuată din locuință, din anexele gospodărești și din curte, de pe o suprafață totală de aproximativ 800 de metri pătrați.

“Ca urmare a precipitațiilor căzute astăzi,22 iunie 2021, pe versanții din apropierea satului Dârmoxa , s-a produs o viitură foarte puternică, care a afectat câteva gospodării din sat. Au fost înregistrate pagube materiale foarte mari la gospodăriile afectate, dar nu sau înregistrat animale moarte sau pierderi de vieți omenești.

A fost distrus în mai multe locuri drumul care leagă satul Dârmoxa de satul Păltiniș. La fața locului s-a deplasat primarul și viceprimarul orașului Broșteni, membri ai SVSU Broșteni, militari de la Unitatea ISU din comuna Crucea. De la Primăria Broșteni a fost aduse camionul și Caterpilarul pentru intervenție la albia pârâului”, a comunicat Primăria oraşului Broşteni.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705