Home Local În campania “Împreună pentru Daria” au fost donați până acum peste 100.000 de Euro. Fetița a început chimioterapia în Italia

În campania “Împreună pentru Daria” au fost donați până acum peste 100.000 de Euro. Fetița a început chimioterapia în Italia

by A.S.
0 comment

Campania umanitară “Împreună pentru Daria”, inițiată în urmă cu o lună, pentru salvarea micuței Daria – Maria Vacariu, reușește să sensibilizeze numeroși oameni de bine.

Potrivit preotului Alexandru Lungu, de la  Aşezământul de bătrâni „Sfântul Apostol Andrei”, cel care continuă să mobilizeze comunitatea în acest demers de suflet, mii de oameni s-au arătat dispuși să vină în sprijinul familiei Vacariu.

“Când am început acest demers nu știam nimic despre Daria, doar ceea ce îmi povestise în grabă doamna doctor Veselovschi și mai apoi Constantin, tatăl lui Daria. Nu eram convins că este posibil să ajungem în acest punct, aproape 100 000 de euro în mai puțin de o lună și atâtea mii de oameni dornici să ajute”, mărturisește preotul Alexandru Lungu pe pagina sa de socializare.

În cursul zilei de vineri, 9 iulie, în conturile deschise pentru Daria Maria, la Banca Transilvania, au intrat: 59 191,70 RON, 1945 euro și 160 de lire sterline! Banii au fost depuși la bancă de preotul Lungu și Petrică Aioanei, unul dintre voluntarii de nădejde implicați în campania umanitară.

“Lista cu donatori este interminabilă, așa că nu îmi rămâne altceva de făcut, decât să vă pomenesc pe toți și totodată să vă mulțumesc! Împreună pentru Daria!”, scrie părintele Lungu.

Preotul Alexandru Lungu alături de Petrică Aioanei

Tot de la părintele Alexandru am aflat și noutăți legate de evoluția stării de sănătate a fetiței. Așa cum am mai prezentat, de aproximativ două săptămâni, Daria a ajuns în Italia, acolo unde a început chimioterapia.

Am povestit cu Andrea cum a început totul, mama Dariei, temperatură care nu dădea înapoi, mai apoi analize medicale după câteva zile de tratament fără rezultate și un diagnostic alarmant. La Iași nu au primit foarte multe șanse, iar din nefericire nici modul cum au fost tratați nu a fost demn de un spital din secolul XXI.

Se află în Italia de aproximativ două săptămâni, iar după perioada de analize medicale și confirmarea diagnosticului din țară, medicii italieni au depistat o bacterie care duce la numeroase scaune într-o singură zi (aproximativ 20). Este absolut epuizant, iar drumul cu avionul spre Italia a fost unul cu multe emoții, din cauza unei pneumonii capacitatea de a respira fusese mult afectată, trăind cu frica că o vor pierde.

Acum a început chimioterapie, iar acest lucru nu face altceva decât omoare celulele din corp, și pe cele rele dar și pe cele bune. Este epuizată, are lichid în burtică care trebuie aspirat zilnic. Poartă sondă și din nefericire a fost nevoită datorită tratamentului să îi fie tuns părul capilar.

Este un copil puternic, totuși doar o fărâmă de om. Continuăm să sperăm și să ne rugăm, dar mai ales să îl rugăm pe Dumnezeu să nu își întoarcă fața de la suferința Dariei Dar și a părinților, nevoiți să rămână lucizi și puternici, atât cât este cu putință.

Continuați să vă rugați, iar noi continuăm să luptăm pentru Daria să se întoarcă acasă, sănătoasă și trăind ceea ce ar fi firesc pentru un suflet de 2 ani, o copilărie fericită! Împreună pentru Daria!”

Dacă doriți să o ajutați pe Daria, o puteți face donând! Orice donatie înseamnă o șansa în plus pentru acest copil!

Puteți dona în unul din conturile de mai jos, deschise la Banca Trasilvania, unde titular este tatăl Dariei

Titular cont : VACARIU CONSTANTIN

BT : CONT EURO : RO76BTRLEURCRT0256513501

BT: CONT RON: RO29BTRLRONCRT0256513501

BT: CONT LIRE : RO34BTRLGBPCRT0256513501

Adăugați la detalii transfer: „Donație Daria Vacariu”

 

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705