Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

O ursoaică prinsă într-un laț la marginea localității Broșteni din județul Suceava a fost eliberată marți seara, în urma unei operațiuni dificile.

Ursoaica a fost prinsă într-un laț, cel mai probabil amplasat de unii locuitori ai comunei, pentru a preveni intrarea urșilor în gospodăriile localnicilor.

Angajaţii Ocolului Silvic Broșteni au observat ursoaica prinsă în laț, în timpul unei acțiuni patrulare, au anunțat imediat la numărul de urgență 112 și au rămas la fața locului pentru a preveni un eventual accident.

“La operațiunea dificilă de eliberare a ursoaicei au participat un medic veterinar din Rădăuți, care a tranchilizat animalul sălbatic, colegii noștri de la Ocolul Silvic Broșteni, jandarmi și pompieri, aceștia din urmă emițând și alerte pentru a preveni locuitorii.

După tranchilizare, medicul veterinar i-a administrat antidotul, toți participanții s-au îndepărat la o distanță sigură și s-au asigurat că ursoaica s-a trezit și s-a retras în pădure.

Zona respectivă este monitorizată de colegii noștri câteva zile, pentru a se asigura că ursoaica nu va reveni în zonă”, a transmis Regia Naţională a Pădurilor Romsilva.

About Author

ByB.P.