Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Zona centrală a municipiului Fălticeni a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, a cincea ediţie a evenimentului „Roţi legendare”, dedicat celor 125 de ani de când în Fălticeni a circulat primul autovehicul.

Au fost expuse peste 60 de automobile, cu diverse vechimi, care aparţin unor colecţionari din județele Iași, Neamț, Vrancea, Vaslui și Suceava.

Organizatorii evenimentului au fost Retromobil Club România, prin Retromobil Club Suceava, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Fălticeni, în cadrul programului Zilele Municipiului Fălticeni.  

De la preşedintele Retromobil Club Suceava, fălticeneanul Iulian Todirică, am aflat că în anul 1896 a a fost adus în Fălticeni un un triciclu Bollé, acesta fiind una dintre cele trei trăsuri-automobile care au intrat în acel an în ţară.

Între maşinile prezentate publicului la Fălticeni s-au aflat şi trei vehicule atestate de FIVA (Federation Internationale des Vehicules Anciens). Fălticenenii au putut admira, printre multe maşini deosebit de frumoase, un Fiat 520 (din 1928), un Plymouth P2 DeLuxe (din 1936), Jaguar MK V (din 1950) şi Singer 4AD (din 1951).

Organizatorii au acordat diplome şi medalii tuturor participanţilor, dar şi o serie de premii individuale.

Evenimentul s-a încheiat cu tradiţionala. De acum, paradă a maşinilor istorice.

Fălticeni Online vă prezintă pe larg un material video realizat în timpul desfăşurării evenimentului de duminică, 25 iulie 2021.

Mai multe imagini în Galeria foto – Fălticeni Online

About Author

ByB.P.