Home National Ceremonie specială organizată pentru pompierii români care au participat la limitarea incendiilor din Grecia

Ceremonie specială organizată pentru pompierii români care au participat la limitarea incendiilor din Grecia

by A.S.
0 comment

Luni, 16 august 2021, pe platoul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției – Ciolpani, s-a desfășurat ceremonia de sosire a pompierilor salvatori care au sprijinit autoritățile din Grecia în limitarea incendiilor de vegetație.

“Am plecat toți, ne întoarcem toți!” aceste cuvinte erau rostite de salvatorii români, care acum 10 zile, plecau în misiunea de sprijinire a omologilor lor greci, greu încercați de situația nefericită care pusese stăpânire pe mai multe teritorii elene.

La festivitatea prilejuită de întoarcerea în țară a echipelor de pompieri salvatori au participat premierul României, Florin Cîțu, ministrul afacerilor interne, Lucian Nicolae Bode, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Greciei la București, Dimitrios Karakonstantis și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat.

Oficialitățile prezente au adresat mulțumiri tuturor pentru eforturile susținute în vederea sprijinirii colegilor lor eleni, pentru curajul, devotamentul arătat în participarea voluntară la această misiune grea, riscantă, plină de neprevăzut și implicit pentru profesionalismul arătat în colaborarea cu autoritățile elene.

În cadrul ceremoniei, pentru merite deosebite în îndeplinirea misiunilor internaționale de protecție civilă au fost conferite tuturor pompierilor salvatori “Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență, înalte distincții înmânate de premierul României, ministrul afacerilor interne și șeful DSU.

Totodată, ministrul Lucian Bode a înmânat comandantului modulului, colonel Florin Pop, “Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne”, pentru modul exemplar de coordonare a echipelor de salvatori.

În semn de prețuire și de respect pentru curajul și modul exemplar de îndeplinire a acestei misiuni, ministrul afacerilor interne a dispus avansarea în grad la excepțional a tuturor pompierilor care au participat la misiunea desfășurată în Grecia.

Sursa: Departamentul pentru Situații de Urgență

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705