Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică un proiect de ordonanță de guvern privind unele măsuri pentru creșterea siguranței traficului rutier din țara noastră.

Prin acest proiectul se dorește modificarea și completarea Legii nr. 265/2008 privind gestionarea siguranţei circulaţiei pe infrastructura rutieră.

România înregistrează în prezent cel mai mare număr de victime provenite din accidente rutiere, potrivit statisticilor europene, iar autoritățile române vor să crească siguranța circulației rutiere.

Numărul de decese raportat la un milion de locuitori, în România, este de 85, în timp ce media Uniunii Europene este de 42 de decese la un milion de locuitori.

Unul dintre instrumentele ce se doresc introduse în acest sens fiind un sistem național de raportare a problemelor întâlnite de șoferi pe drumuri. Vor putea fi raportate, de pildă, zone de drum nemarcat, fără indicatoare rutiere sau plin de gropi.

Proiectul ordonanței poate fi consultat pe site-ul Ministerului Transporturilor

About Author

ByB.P.