Home Cultură Expoziţie retrospectivă de pictură şi grafică a artistului fălticenean Mihail Gavril la Muzeul de Istorie din Suceava

Expoziţie retrospectivă de pictură şi grafică a artistului fălticenean Mihail Gavril la Muzeul de Istorie din Suceava

by A.S.
0 comment

Muzeul de Istorie din Suceava prezintă publicului, până pe data de 12 decembrie 2021, expoziţia de pictură şi grafică „Hotarul nevăzut” a artistului plastic fălticenean Mihail Gavril, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Bucureşti.

Lucrările sunt expuse în „Galeria cu bolţi”. Vernisajul a avut loc vineri, 1 octombrie.

Prima expoziţie personală a lui Mihai Gavril la Muzeul de Istorie din Suceava, propune iubitorilor de artă lucrări din diverse etape ale creaţiei artistului.

În acestă toamnă, Mihail Gavril împlineşte vârsta de 60 de ani, având o activitate de 40 de ani în domeniul artelor plastice.   

Sursa: Teodor Moldovan

„Preocupat de tema intersecției Timpului cu Spațiul, pictorul Mihail Gavril a dedicat 40 de ani de carieră artistică cercetării elementelor plastice simbolice utilizate în cultura medievală și căutării unor soluții de integrare a acestora într-un discurs compozițional modern.

Pornind de la monumentele istorice din județul său natal, Suceava, Mihail Gavril se lasă purtat într-un exercițiu extatic ce reușește să întipărească în artă parcursul omului ce se angajează prin contemplare spre iluminare.

Abordând metodic și perseverent redesenarea realităților materiale, artistul plastic se angajează dinamic în permutări, suprapuneri și răsturnări compoziționale care generează soluțiile simbolice cu semantică spirituală ce impun titlul discursului artistic: „Hotarul nevăzut”.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705