Home ACTUALITATE Primăria Fălticeni depune 7 proiecte pentru finanţare prin Programul “Anghel Saligny”

Primăria Fălticeni depune 7 proiecte pentru finanţare prin Programul “Anghel Saligny”

by A.S.
0 comment

Consiliul Local Fălticeni a aprobat în cadrul unei şedinţe extraordinare care a avut loc joi, 4 noiembrie 2021, un număr de 7 proiecte pentru care municipalitatea încearcă să obţină finanţare prin Programul Anghel Saligny.

 “Sunt proiecte în valoare totală de aproape 50 de milioane de lei: 2 proiecte pe reabilitare străzi şi 5 proiecte pe apă şi canalizare.

Avem două tronsoane de străzi, am luat în calcul toate variantele pentru a fi eligibile. Una dintre condiţii este ca aceste străzi să aibă continuitate, să se constituie într-o reţea”, a precizat primarul Cătălin Coman.

Iată şi explicaţiile oferite de primarul Coman:

Primul tronson este format din strada Sucevei (după podul de la intrare în municipiu, dinspre Suceava, obiectiv care va face obiectul altui proiect ), bulevardul Revoluţiei (între blocul turn şi trecerea de pietoni de la Judecătorie), str. 13 Decembrie (integral), str. Republicii (tronsonul de la intersecţia cu str. Dogari până la intersecţia cu strada Armatei), strada Armatei, strada Dimitrie Leonida, strada Matei Millo. Pe lângă reabilitarea acestor străzi, vor fi amenajate piste de biciclete, un sens giratoriu propus la blocul turn (dacă se va putea realiza), parcări (la sol şi supraetajate). Valoare totală 24.753.067 lei.

Celălat tronson de străzi, cu o valoare a proiectului de 16.134.799 lei, vizează străzile Plutonier Ghiniţă, Caporal Diaconiţa, Humorului, Plugari, Panduri şi bulevardul 2 Grăniceri (segmentul de drum de la sensul giratoriu până la ieşirea din Fălticeni).

Reabilitarea reţelei de apă pe strada Armatei (tronsonul cuprins între strada Soldat Zamfir şi strada Topitoriei), o reţea veche de aproape 46 de ani, cu foarte mari pierderi. O conductă care va alimenta în viitorul apropiat comunele Hârtop, Preuteşti şi Dolheşti, pe lângă necesităţile pe care le are municipiul Fălticeni. De la strada Topitoriei suntem pe un proiect cu finanţare europeană pe POIM, pe care îl accesează ACET-ul.

Apoi, reabilitarea reţelei de apă de pe strada Ştefan cel Mare, de la intersecţie cu strada Pietrari până la intersecţia cu strada 1 Mai. Este o conductă destul de veche, amplasată pe sub stâlpii de iluminat public. O conductă de azbociment cu probleme foarte mari în partea de sus.

Extindere pe strada Nufărului, de la intersecţia cu strada Spicului, cea mai lungă stradă din municipiul Fălticeni. Este vorba despre o reţea de apă care va deservi deocamdată în jur de 15 gospodării, dar după introducerea apei va creşte şi numărul solicitărilor de autorizaţii de construcţie în zona respectivă, care va duce la dezvoltarea zonei.

Extindere reţea de apă pe strada Răsăritului şi strada Halmului. Aici există probleme în ceea ce priveşte presiunea apei. În studiul de fezabilitate a fost prinsă o staţie de pompare. Sunt propuse undeva la 60 de branşamente, fiind o zonă în dezvoltare. Dacă va fi rezolvată această problemă, interesul pentru construcţii în zona respectivă va creşte.

Extindere reţea de canalizare pe strada Plutonier Iacob şi strada Pictor Aurel Băeşu, parţial. Este proiectul cel mai mare, aproximativ 5,1 milioane de lei. Pe strada Plutonier Iacob nu am putut să facem mari intervenţii pentru că a fost inclusă în diverse pe diverse proiecte (POR, POIM) şi de fiecare dată a fost retrasă finanţarea. Este o stradă cu multe ramificaţii, cu diferenţe de nivel foarte mari şi cu foarte multe probleme cadastrale.

 

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705