Home Educație Cinci elevi de la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni au descoperit în Italia comori naturale și culturale de excepție

Cinci elevi de la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni au descoperit în Italia comori naturale și culturale de excepție

by A.S.
0 comment

Proiectul Erasmus+ ”Cultural and natural treasures to be preserved for a sustainable and inclusive Europe”, nr. 2019-1-ES01-KA229-064307_3  a continuat, după o perioadă de peste 15 luni de pauză, cu o întâlnire în format fizic a elevilor și a profesorilor însoțitori, între 22-26 noiembrie, la Viterbo, în Italia.

Cadrele didactice de la ITT ”Paolo Savi”, s-au străduit și au reușit să organizeze un program complet, variat, în care au alternat secvențe de învățare, lucru în echipe, cu activități social-culturale, aplicații realizate pe teren. În spiritul respectării măsurilor de distanțare socială, gazdele au oferit vizitatorilor măști, au asigurat condițiile necesare pentru buna desfășurare a activităților și pentru cazarea și masa participanților.

Tema proiectului se leagă de necesitatea cunoașterii moștenirii culturale, dar și a potențialului natural al țărilor partenere. Elevii a șase școli din Spania (țara coordonatoare), Italia, România, Malta, Letonia și Portugalia au învățat deja despre orașele sustenabile, energiile regenerabile, iar acum despre balanța energetică Europei și a propriilor țări.

Tema întâlnirii actuale – producția și consumul de energie din UE și din fiecare țară parteneră, a prilejuit realizarea și interpretarea în comun a unor studii și de foarte mare actualitate, în contextul creșterilor prețului electricității din ultimul timp.

S-au realizat analize comparative, activități practice interactive (crearea unor compoziții utilizând materiale reciclabile), dezbateri despre balanța energetică actuală, workshopuri pe tema unui stil de viață sustenabil, cu reducerea consumului de energie.

Delegația României s-a prezentat cu o analiză comparativă a tuturor surselor de energie disponibile în România, Uniunea Europeană și în celelalte țări paticipante la proiect.

Mare parte dintre activități s-a derulat în școala gazdă, dar și pe teren: participanții au vizitat un parc eolian (unul dintre cele mai mari din Italia), ferme organice, o rezervație naturală, au admirat peisaje deosebit de valoroase din zonele protejate, au explorat câte ceva din cultura și civilizația zonei, patrimoniul de o valoare inestimabilă al orașului Roma, un loc aflat într-un permanent șantier – arheologic, de construcții, de amenajări arhitecturale .

Viterbo, orașul gazdă al întâlnirii, este un situat într-o zonă binecuvântată de o natură extraordinară, un oraș încărcat de istorie, cu o arhitectură deosebită. Gazdele au propus un program de lucru atractiv și interactiv, reușind să transforme restricțiile impuse de distanțarea socială în atuuri pentru o activitate extrem de reușită.

Următoarea întâlnire va avea loc în Malta, în februarie 2022, după care elevii participanți și profesorii însoțitori ai acestora vor vizita Colegiul „Vasile Lovinescu” și zona noastră, în martie2022.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705