Home ACTUALITATERegional Cod galben prelungit de vânt și viscol. Starea drumurilor naţionale în judeţul Suceava

Cod galben prelungit de vânt și viscol. Starea drumurilor naţionale în judeţul Suceava

by Fălticeni Online
0 comment

Administrația Națională de Meteorologie a revizuit atenționarea Cod galben de intensificări susținute ale vântului pentru estul, centrul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90 – 110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.

În Moldova, viteza vântului va atinge 60 – 85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55 – 60 km/h.

Atenționarea este valabilă până la ora 20:00.

Potrivit Prefecturii Suceava, pe toate sectoarele de drum național din administrarea Secției de Drumuri Naționale Suceava (SDN Suceava) s-a acționat pe parcursul nopții prin patrulare cu 29 utilaje ale prestatorului de servicii și cele proprii. Pe raza localității Vicovu de Jos un copac căzut pe carosabil a fost îndepartat de echipele de intervenție proprii.

Pe căile de circulație rutiere administrate de Secția Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc circulația este asigurată de asemenea în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, neînregistrându-se blocaje. În cursul serii și a nopții trecute s-au înregistrat precipitații sub forma de ninsoare și vânt puternic pe toate sectoarele de DN. S-a acționat cu 24 utilaje echipate cu lamă și răspânditor și s-au consumat 262 tone sare și 35 tone  nisip.

În jurul orei 21.00 un arbore căzut pe carosabil, pe DN 17A km 49, pe raza comunei Sucevița, a fost îndepărtat de lucrătorii SDN Câmpulung Moldovenesc.

Situația este monitorizată permanent, se intervine în funcție de starea vremii și condițiile de trafic.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705