Home Sănătate Acţiune de prelevare de organe la Spitalul Judeţean Suceava, prima de la debutul pandemiei

Acţiune de prelevare de organe la Spitalul Judeţean Suceava, prima de la debutul pandemiei

by Fălticeni Online
0 comment

În cursul nopţii de joi spre vineri, 11 februarie 2022, la Spitalul Judeţean de urgenţă din Suceava s-a derulat o acţiune de prelevare de organe, de la un pacient aflat în moarte cerebrală în secţia ATI, ne-au informat reprezentanţii instituţiei medicale.

Prelevarea s-a făcut cu acordul familiei, „o familie care, deşi profund îndurerată, a ales să îşi ajute semenii prin agest gest remarcabil.”

Două echipe de la Bucureşti au prelevat ficatul şi corneea pacientului, organele fiind trimise la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni şi Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice.

“Echipele medicale s-au mobilizat maxim, avand în vedere contextul epidemiologic actual, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV2 care au facut intervenţia şi mai dificilă, aşa încât au putut să dea o şansă la viaţă şi la o creşterea calităţii vieţii la persoane care aproape îşi pierduseră speranţa. Donarea de organe este gratuită şi benevolă. Se face numai în scop terapeutic. Înseamnă suferinţă, iubire de semeni pentru unii, un nou început pentru alţii.”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Judeţean Suceava.

A fost prima prelevare de organe realizată la Spitalul Judeţean din Suceava de la începutul pandemiei şi a cincea de la iniţierea acestui program la Suceava.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705