Home National Poliţia Română va primi noile uniforme abia din vară

Poliţia Română va primi noile uniforme abia din vară

by Fălticeni Online
0 comment

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a luat decizia de a amâna unele termene ale Ordinului prin care a fost aprobat Regulamentul pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și Regulile pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor.

Prevăzute pentru sfârşitul lunii martie 2022, teremenele pentru schimbarea uniformelor au fost  prelungite până la 30 iunie 2022.

„Potrivit art. 10 din OMAI 183/2021, pentru asigurarea noilor articole de echipament pentru polițiști prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002 începând cu luna aprilie 2022 până la data de 31 decembrie 2024, respectiv până la dotarea integrală cu articolele de echipament prevăzute în normele nr. 1 și 2 din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, polițiștii vor primi numai echipament în limita echivalentului valoric al cotei-părți anuale.

Decizia de a proroga acest termen este motivată de complexitatea întregului proces de schimbare a uniformelor și de contextul economic mondial care a generat întârzieri semnificative în furnizarea de materii prime cu proprietăți superioare, noile uniforme urmând să fie confecționate din materiale care sa asigure confort și protecție polițiștilor.

Ca urmare a deciziei conducerii MAI, până la 30 iunie a.c., polițiști vor beneficia de aceleași drepturi ca și până acum”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705