Din fericire printre noi există mulți Domni Trandafiri pentru care școala nu reprezintă un loc, ci o stare. Din fericire printre noi există elevi pentru care școala este calea sigură către o viață adevărată. Aceste două componente interacționând și completându-se reciproc duc către împlinire. Împlinirea este însă rezultatul muncii, seriozității și implicării.
Între Clubul Copiilor Fălticeni și Colegiul Național ,,Nicu Gane’’ din Fălticeni există o veche colaborare în ceea ce privește educarea, instruirea și formarea caracterelor elevilor, conturarea lor ca persoane bine pregătite pentru diferite ramuri profesionale. Așa se face că în săptămâna 14-18 februarie a.c. ne-am putut bucura și noi, profesorii și elevii de la Clubul Copiilor Fălticeni, de vizita unui grup de profesori din Siauliai – Lituania, grație colegului nostru prof. dr. Bența Codrin, actualmente și director al prestigiosului colegiu, cât și responsabilul proiectului ERASMUS+Project KA122-SCH-Short-term projects for mobility of learners and staff in school education Form ID KA122-SCH-87FC31A6 ,,Discover STEAM’’.

Vorbind despre transdisciplinaritate, interdisciplinaritate și multidisciplinaritate, vorbim implicit despre educația STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics), o educație a secolului XXI, care se mulează perfect pe nevoile actuale ale elevilor noștri.
Respectând tradiția, dl director al Clubului Copiilor Fălticeni, prof. dr. Porof Marcel, a întâmpinat distinșii oaspeți cu pâine și sare, așa cum se și cuvenea în astfel de momente memorabile. Cadrele didactice din Lituania au fost profund impresionate de ceea ce au descoperit la Clubul Copiilor Fălticeni, de activitățile la care au participat, activități susținute de Cercurile de Protecția mediului (prof. Pascariu Daniela), Muzică ușoară (prof. Rusu Vlad), Cultură și civilizație engleză (prof. Nuțu Camelia), Muzică populară (subsemnata), Pictură (prof. Grigoraș Dan), Sculptură (Prof. dr. Bența Codrin), Orientare turistică (prof. Beraru Dan), Karting (prof. Corbu Constantin), Dans modern (prof. Moldovanu Caterina), Șah (Prof. Pânzaru Liviu). Considerăm că astfel de schimburi de experiență sunt cât se poate de benefice, ele dându-ne șansa să ne îmbogățim bagajul experienței de la catedră, iar elevilor oportunitatea de a-și lărgi orizontul către lume.