Home Local “Atelier de mărţişoare” organizat la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni în cadrul proiectului Generaţia Tehnoworld

“Atelier de mărţişoare” organizat la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni în cadrul proiectului Generaţia Tehnoworld

by A.S.
0 comment

Sâmbătă, 26 februarie, peste 150 de copii din Fălticeni au luat parte la activităţi practice în cadrul unui „Atelier de mărţişoare”, organizat de Asociaţia EduMax şi Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, în cadrul proiectului Generaţia Tehnoworld.  

Atelierul de mărţişoare a fost găzduit de Colegiul Naţional „Nicu Gane”.

Activităţile au fost coordonate de următorii invitaţi: Elena – Manuela David, Isabella Tabarcea, Mariana Oșlobanu, Mihai Pânzaru-PIM, Anca Șoldănescu și Dana Anton.

Foto: Alex Săvescu

„Sâmbătă am adunat la un loc cele mai dibace mâini, 160 ca să fim preciși.

Cele mai mici dintre ele s-au înarmat cu pensule și acuarele pentru a aduce la viață cele mai frumoase peisaje de primăvară, pe care m-ai apoi să le dăruiască celor dragi în forma unor felicitări.

Alte mânuțe entuziaste s-au pus serios pe treabă la legat de sfori colorate pe bețișoare din lemn. Câteva pisicuțe zâmbărețe s-au cățărat pe ele, flori de soi au înflorit ca dintr-o tulpină, ba chiar și soarele și-a găsit punct de sprijin pe bețișoare. Așa au ieșit cele mai vesele mărțișoare!

Mânuțele mai mari și-au făcut temele la geometrie. Bine, noi din exterior când le-am văzut cu rigla și compasul am fi spus că pun la cale rezolvarea vreunei teoreme, când defapt organizau simboluri într-o armonie sacră, în forma unor mandale decorative. Să vedeți, că mai apoi au și inventariat prin grafică mai toate simbolurile lunii martie!

Pe cele mai experimentate dintre mâini, le-am introdus în domeniul pietrelor semiprețioase. Știți voi, acvamarine, ametiste, citrine. Cu o sfoară și un mesaj am făcut din ele cele mai elegante dintre mărțișoare.

Să nu uităm de mâinile harnice ale voluntarilor noștri, cărora le mulțumim pentru ajutorul acordat pe parcursul evenimentului! Totodată le mulțumim mentorilor invitați: Isabella Tabarcea, Mariana Oșlobanu , Mihai Pânzaru-PIM, Anca Șoldănescu și Dana Anton pentru grija și căldura cu care au ghidat armata de mâini!

Mulțumim prietenilor noștri de la Colegiul Național Nicu Gane Fălticeni pentru că ne-au găzduit la acest eveniment. Să ne citim cu bine!”

Postare preluată de pe pagina de socializare a Generaţia Tehnoworld.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705