Home ACTUALITATE Şedință de coordonare între autorități și ceilalți actori umanitari din vama Siret

Şedință de coordonare între autorități și ceilalți actori umanitari din vama Siret

by Fălticeni Online
0 comment

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava s-a întrunit în format restrâns, în Punctul de coordonare şi comandă din PTF Siret, în prezenţa prefectului judeţului Suceava – Alexandru Moldovan, Gheorghe Flutur – preşedintele Consiliului Judeţean Suceava şi vicepreşedinte în cadrul CJSU şi a colonelului Costică Ghiaţă, inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava, vicepreşedinte în cadrul CJSU cu atribuţii de coordonare unitară a tuturor componentelor cu responsabilităţi în realizarea operațiunilor de ajutorare.

La şedinţă au participat: reprezentanţi ai transportatorilor rutieri care asigură transferul persoanelor fizice – cetăţenii străini sau apatrizii care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi intră în România, precum şi ai celor care asigură transport marfă; Organizaţii care asigură cazarea refugiaţilor din Ucraina; ONG-uri şi voluntari.

Având în vedere că reprezentanţii transportatorilor rutieri au supus discuţiei problema modului de plată al transportului persoanelor fizice refugiate din Ucraina, prefectul județului a transmis astăzi o solicitare către Cancelaria Prim – Ministrului, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii în vederea

reglementării unei modalităţi de recuperare a cheltuielilor, având în vedere prevederile art. 1 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 15/2022.

De asemenea, întâlnirea și-a propus să identifice modalitățile în care instituțiile pot lucra coordonat cu societatea civilă în ceea ce privește efortul de ajutorare al refugiaților. Organizațiile din societatea civilă au răspuns prompt acestei situații umanitare fără precedent la granița de nord a țării noastre, venind în sprijinul oamenilor care fug din calea războiului și completând efortul autorităților publice.

Prima ședință de coordonare între autorități și ceilalți actori umanitari de la PTF Siret (ONG-uri, culte, alte instituții) a pus în evidență necesitatea unor fluxuri de informații corecte și oportune, și a unor proceduri clare pentru a da mai multă eficiență și mai mult impact eforturilor conjugate.

Au răspuns apelului CJSU Suceava: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuțiului, Crucea Roșie Suceava, Fundația pentru SMURD, Asociația Salvați Copiii, Asociația Rădăuțiul Civic, Asociația Fight for Freedom, Asociația MGM- Misionand Generația de Mâine – Dumbrăveni, Habitat pentru Umanitate, Casa lui Patrocle- Suceava, Platforma „The Future Is Now”, Asociatia Bud’s Flower, ADRA România, Asociația „Dragostea Desculță”, Uniunea Ucrainienilor din România, Denis Korniev – Traducere Suceava, FONSS (Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale), Institutul Bucovina, Fundația Tabita, Geeks for Democracy, Charity and Human Tenant Support, Star of Hope, Caritas și nu în ultimul rând, prin Direcțiile de Asistență Socială, administrațiile publice locale din localitățile Rădăuți, Siret și Dumbrăveni.

Prefectul județului aduce cele mai calde mulțumiri societății civile, fundațiilor, organizațiilor umanitare, cultelor religioase, voluntarilor care s-au implicat și continuă să se implice în ajutorarea celor aflați în nevoie.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705