Home Local Incendiu în clădirea de chilii de la Mănăstirea Buciumeni

Incendiu în clădirea de chilii de la Mănăstirea Buciumeni

by Fălticeni Online
0 comment

Alertă de incendiu în această după-amiază, în jurul orei 17, la Mănăstirea Buciumeni, din municipiul Fălticeni.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unei lumânări, lăsată aprinsă și nesupravegheată, ne-au informat reprezentanții Inpectoratului Județean pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava.

La fața locului au fost trimise mai multe autospeciale pentru stingerea focului, o autoscară și o ambulanță SMURD.

Pompierii au evacuat 15 persoane aflate în clădire, iar până la sosirea salvatorilor 8 persoane s-au autoevacuat. O persoană a primit îngrijiri medicale din partea paramedicilor SMURD.

 Au ars materialele combustibile din interiorul unei chilii, pe aproximativ 70 mp, dar suprafața totală afectată, inclusiv din cauza gazelor fierbinți și a fumului degajat, a fost de aproximativ 300 mp (la nivelul mansardei corpului de chilii).

GALERIE FOTO

“Am intervenit la fața locului cu 7 autospeciale de stingere și o autoscară mecanică, dar și cu un echipaj SMURD. La sosirea noastră incendiul se manifesta într-una dintre chilii, pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, însă întreaga suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați a fost afectată din cauza fumului și a gazelor fierbiți degajate în urma incendiului.

Au fost evacuate și s-au autoevacuat un număr de 23 de persoane, una dintre acestea primind îngrijiri medicale, din fericire nu a suferit decât un atac de panică, iar după ce și-a revenit aceasta a refuzat transportul la spital. Incendiul a fost localizat foarte rapid, astfel încât a fost salvat restul clădirii care este destul de mare, și care, dacă ar fi luat foc, am fi avut un incendiu de amploare în această zonă.

Din fericire Mănăstirea este foarte aproape de unitatea de pompieri din Fălticeni, astfel încât colegii mei au intervenit la timp și au localizat incendiul”, ne-a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, căpitanul Alin Găleată.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705