Home Local GOSCOM solicită modificarea tarifelor pentru colectarea deşeurilor menajere în Fălticeni

GOSCOM solicită modificarea tarifelor pentru colectarea deşeurilor menajere în Fălticeni

by Fălticeni Online
0 comment

Societatea GOSCOM Fălticeni, operatorul serviciului public de colectare şi transport a deşeurilor municipale, a solicitat Consiliului Local Fălticeni modificarea tarifelor aferente Contractului de delegare de gestiune prin concesiune.

Modificarea tarifelor, în sensul majorării acestora, este pusă pe seama creşterii cheltuielior de producție și exploatare, a cheltuielilor de întreținere și reparații, a costurilor pentru protecția mediului.

Potrivit prevederilor contractului de delegare prin consceiune, prețurile și tarifele pentru plata serviciului public de colectare și transport a deșeurilor municipale se propun de operator și se stabilesc, se ajustează sau se modifică prin hotărârea consiliului local.

La stabilirea noilor tarife au fost luate în calcul prețul unitar la carburanți, prețul unitar la energie electrică, cursul euro, creșterile salariale, creșterea cheltuielilor de depozitare, păstrându-se marja redevenței de 5% și actualizându-se veniturile obținute din deșeurile reciclabile valorificate.

Proiectul privind modificarea tarifelor aferente Contractului de delegare de gestiune prin concesiune, a serviciului public de colectare şi transport a deşeurilor municipale în Municipiul Fălticeni a fost publicat în etapa de consultare publică şi poate fi consultat pe pagina web a Primăriei Fălticeni.

Populaţia ar urma să plătească lunar, după aprobarea acestui proiect, un preţ de 18,87 lei de persoană.  

Tarifele solicitate de GOSCOM Fălticeni sunt următoarele:

  • Tarif pentru colectat, transportat şi descărcat la punctul de sortare, încărcat, transport la depozitul conform Moara (inclusiv costul depozitării) deșeuri municipale, fracția umedă  în cuantum de   335,46   lei/t la care se adaugă TVA în valoare de 63,74 lei/tonă.
  • Tarif pentru colectat, transportat şi descărcat la punctul de sortare, încărcat, transport la depozitul conform Moara (inclusiv costul depozitării) deșeuri municipale, fracția uscată  în cuantum de   730,19   lei/t la care se adaugă TVA în valoare de 138,74 lei/tonă.
  • Tariful de colectat, transportat, depozitat deşeuri voluminoase  în cuantum de 210,65  lei/t, la care se adaugă TVA în valoare de  40,02 lei/tonă.
  • Tariful de colectat, transportat, depozitat deşeuri generate din activităţi de construcţii şi demolări în cuantum de 287,86 lei/t, la care se adaugă TVA în valoare de  54,69 lei/tonă.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705