Home ACTUALITATE Se caută examinatori pentru examenul auto la Suceava. Decalajul între proba teoretică şi proba de traseu ajunge şi la 6 luni

Se caută examinatori pentru examenul auto la Suceava. Decalajul între proba teoretică şi proba de traseu ajunge şi la 6 luni

by Fălticeni Online
0 comment

Instituția Prefectului Suceava a transmis, printr-un comunicat de presă, că a solicitat la sfârșitul lunii februarie tuturor prefecturilor din țară analizarea posibilității de delegare a unor agenți de poliție (examinatori) la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, pentru a asigura continuitatea activității de examinare la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere.

În prezent există un decalaj de circa 6 luni pentru candidații care au susținut și promovat doar proba teoretică, dar nu au susținut proba de traseu și se află la limita de expirare a dosarului de înscriere la examen în vederea dobândirii permisului de conducere auto.

Au dat curs solicitării Instituția Prefectului – județul Bacău (8 lucrători în perioada 14-15 aprilie 2022) și Instituția Prefectului – județul Bihor (1 lucrător în perioada 20 martie -1 aprilie 2022).

Pe de altă parte, având în vedere că la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului – județul Suceava există în continuare mari dificultăți în realizarea activității de examinare la proba practică din cadrul examenului pentru obţinerea permisului de conducere, ca urmare a numărului absolut insuficient de examinatori, a fost înaintată conducerii Ministerului Afacerilor Interne solicitarea în vederea delegării unui număr de 6 agenți de poliție din cadrul Serviciilor Publice Comunitare Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava.

De asemenea, sunt în parcurs de aprobare solicitările pentru detașarea a două cadre militare din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava ce îndeplinesc condițiile legale și care vor urma să desfășoare activitate de examinare practică pe traseu.

Până la concretizarea demersurilor mai sus menționate, conducerea S.P.C.R.P.C.I.V. a decis organizarea unor noi sesiuni suplimentare de examinare, în datele de 26 martie, 2 aprilie, 16 aprilie și 30 aprilie.

Programarea pentru sesiunile suplimentare se realizează funcție numărul de examinatori avut la dispoziție, urmare a solicitărilor celor interesați adresate în cadrul audiențelor susținute în fiecare zi de miercuri, între orele 15.00 – 17.00, de către conducerea S.P.C.R.P.C.I.V., la sediul serviciului din mun. Suceava, în incinta Complexului Comercial Iulius Mall.

Întreprindem toate demersurile permise de legislație astfel încât să deblocăm situația cetățenilor care vor să dobândească permisul de conducere auto și nu pot susține imediat proba practică de traseu. La nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne este cunoscută starea de fapt, dar soluțiile sunt condiționate și de situația existentă în celelalte județe din țară, care se confruntă de asemenea cu problema resursei umane insuficiente. Solicit tuturor sucevenilor care doresc să dobândească permisul auto răbdare și înțelegere a realității cu care ne confruntăm. Indiferent de context și de nemulțumirea absolut justificată a candidaților, soluțiile de deblocare nu pot depăși cadrul legal”, a transmis prefectul Alexandru Moldovan.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705