Home National Pentru reducerea numărului accidentelor rutiere mortale, autorităţile vor implementa un sistem cu sute de radare şi camere video

Pentru reducerea numărului accidentelor rutiere mortale, autorităţile vor implementa un sistem cu sute de radare şi camere video

by A.S.
0 comment

Un sistem cu sute de radare și camere video va fi introdus pe drumurile publice din România pentru identificarea şi sancţionarea automată a şoferilor care încalcă legislaţia rutieră.

Această soluţie urmează să fie implementată prin Strategia Națională privind Siguranța Rutieră pentru perioada 2022-2030.

Documentul a fost lansat  în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Sunt introduse  măsuri ce au ca scop reducerea numărului de accidente rutiere mortale.

Sistemul automat de detecţie şi constatare a abaterilor rutiere, care va include circa 300 de radare și 500 de camere video, va facilita sancţionarea automată a șoferi care vor încălca legislația rutieră, fără ca aceştia să mai fie opriţi în trafic.

Autoritățile vor să instaleze 1.000 de limitatoare de viteză, să construiască 100 de pasarele și pasaje subterane pietonale și să instaleze 1.000 de sisteme de semnalizare a sectoarelor de drum periculoase cu surse de lumină ce utilizează energie verde.

România este pe primul loc la nivel european în ceea ce privește numărul persoanelor decedate în accidente rutiere.  

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705