Home Local Manifestări dedicate comemorării eroilor la Fălticeni

Manifestări dedicate comemorării eroilor la Fălticeni

by A.S.
0 comment

Joi, 2 iunie 2022, cu ocazia marii sărbători a Înălţării Domnului, a fost onorată memoria eroilor cunoscuţi şi necunoscuţi, căzuţi în lupte de-a lungul istoriei, pentru libertatea naţiunii, pentru apărarea şi reîntregirea neamului.

În Fălticeni, la „Altarul Eroilor” şi Cimitirul Eroilor Grădini au fost organizate evenimente de comemorare a eroilor fălticeneni care au căzut la datorie pe câmpurile de bătălie, în Războiul de Independenţă și în cele două războaie mondiale.

Garda de Onoare a fost asigurată de detaşamente de elevi jandarmi de la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” şi pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” Suceava – Detaşamentul Fălticeni.  

La cele două monumente au fost oficiate slujbe de pomenire, de preoţii parohiilor Adormirea Maicii Domnului şi Sfinţii Voievozi “Mihail şi Gavril”.

Alături de primarul Cătălin Coman, la festivităţi a participat vicepreşedintele CJ Suceava – Vasile Tofan, secretarul general al Prefecturii – Claudia Nechifor, senatorul George Mândruţă, comandantul SMSJ Fălticeni – col. Tudor Vladimirescu, şefii structurilor militare şi de ordine publică locale, reprezentanţii partidelor politice reprezentate în Consiliul Local, directori de şcoli, elevi.

GALERIE FOTO – FĂLTICENI ONLINE

Oficialităţile locale şi judeţene, alături de ceilalţi participanţi, au depus coroane de flori: Primăria municipiului Fălticeni, Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Asociaţia cadrelor militare în retragere şi în rezervă Fălticeni, Veterani de război, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor Regina Maria – Subfiliala Fălticeni, Detaşamentul de Jandarmi Fălticeni, Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, Poliţia Municipiului Fălticeni, Poliţia Locală, Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu”, Colegiul “Vasile Lovinescu”, Şcoala Gimnazială “Al. I. Cuza”, Şcoala Gimnazială “Ion Irimescu”, Școala Gimnazială “Ioan Ciurea”, Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal, Uniunea Salvaţi România.

Ceremonia organizată la “Altarul Eroilor” s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

În acest an se împlinesc 145 de ani de la războiul prin care România şi-a dobândit independenţa de stat prin jertfa militarilor români care au luptat la Rahova, Griviţa sau Plevna.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705