LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
26 iunie 2022

Expoziţie a pictorului Mihail Gavril la Centrul Eparhial Suceava. Artistul a primit Ordinul „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava”

Săptămână plină de evenimente pentru artistul plastic fălticenean Mihail Gavril.

După vernisarea expoziţiei „Hotarul Nevăzut”, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” din Fălticeni, prilej cu care a primit titlul de „Cetăţean de Onoare” al Municipiului Fălticeni, Mihai Gavril a participat la un nou eveniment care are în centrul atenţiei creaţia plastică.

Joi, 16 iunie 2022, în Sala „Episcop Gherasim Putneanul” a Centrului Eparhial Suceava a avut loc vernisajul expoziției de grafică „Hotarul Țării de sus”.

„Dorind să ancoreze pentru foarte mult timp nava discursului său plastic în curtea bisericilor sucevene, Mihail Gavril a decis ca 37 de lucrări de grafică, lucrări ce împlinesc pretexte medievale bisericești, să formeze o expoziție care să rămână în sediul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Apreciind gestul pictorului, Părintele Arhiepiscop Calinic a decis renovarea și mobilarea Sălii „Episcop Gherasim Putneanul”, astfel încât spațiul de ședințe de pe palierul principal al Centrului Eparhial să se transforme într-o sală permanentă de expoziții care să găzduiască tablourile pictorului Mihail Gavril”, se arată într-un articol publicat de preotul Gabriel Herea pe pagina web a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

În cadrul vernisajului, desfăşurat în prezența familiei artistului și a membrilor personalului Centrului Eparhial, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar, i-a înmânat pictorului Mihail Gavril, Ordinul „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava”. Distinţincţia a fost acordată de ÎPS Calinic, pentru meritele deosebite pe care Mihail Gavril le are în promovarea simbolului creștin și a Județului Suceava.  

Foto: arhiepiscopiasucevei.ro
Foto: arhiepiscopiasucevei.ro

Lasă un răspuns