Home Cultură Expoziţie a pictorului Mihail Gavril la Centrul Eparhial Suceava. Artistul a primit Ordinul „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava”

Expoziţie a pictorului Mihail Gavril la Centrul Eparhial Suceava. Artistul a primit Ordinul „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava”

by A.S.
0 comment

Săptămână plină de evenimente pentru artistul plastic fălticenean Mihail Gavril.

După vernisarea expoziţiei „Hotarul Nevăzut”, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” din Fălticeni, prilej cu care a primit titlul de “Cetăţean de Onoare” al Municipiului Fălticeni, Mihai Gavril a participat la un nou eveniment care are în centrul atenţiei creaţia plastică.

Joi, 16 iunie 2022, în Sala „Episcop Gherasim Putneanul” a Centrului Eparhial Suceava a avut loc vernisajul expoziției de grafică „Hotarul Țării de sus”.

„Dorind să ancoreze pentru foarte mult timp nava discursului său plastic în curtea bisericilor sucevene, Mihail Gavril a decis ca 37 de lucrări de grafică, lucrări ce împlinesc pretexte medievale bisericești, să formeze o expoziție care să rămână în sediul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Apreciind gestul pictorului, Părintele Arhiepiscop Calinic a decis renovarea și mobilarea Sălii „Episcop Gherasim Putneanul”, astfel încât spațiul de ședințe de pe palierul principal al Centrului Eparhial să se transforme într-o sală permanentă de expoziții care să găzduiască tablourile pictorului Mihail Gavril”, se arată într-un articol publicat de preotul Gabriel Herea pe pagina web a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

În cadrul vernisajului, desfăşurat în prezența familiei artistului și a membrilor personalului Centrului Eparhial, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar, i-a înmânat pictorului Mihail Gavril, Ordinul „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava”. Distinţincţia a fost acordată de ÎPS Calinic, pentru meritele deosebite pe care Mihail Gavril le are în promovarea simbolului creștin și a Județului Suceava.  

Foto: arhiepiscopiasucevei.ro
Foto: arhiepiscopiasucevei.ro

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705