Home ACTUALITATERegional Material lemnos în valoare de aproape jumătate de milion de lei confiscat de la o societate din Boroaia

Material lemnos în valoare de aproape jumătate de milion de lei confiscat de la o societate din Boroaia

by A.S.
0 comment

În cadrul acțiunii “Scutul pădurii” polițiștii suceveni au confiscat, la sfârșitul lunii iunie, cea mai mare cantitate de material lemnos, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava.

Este vorba despre o cantitate de peste 1200 metri cubi material lemnos în valoare de aproape 500.000 lei. Lemnul a fost confiscat în urma unui control la o unitate economică din zona Fălticeni.

În informarea transmisă presei se arată că polițiștii au întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furtul de arbori tăiați fără drept” și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 45.000 lei.

În perioada de 22 iunie – 1iulie 2022, în baza datelor și a informațiilor obținute, polițiștii din cadrul Biroului Protecție Fond Forestier și Piscicol – Serviciul Ordine Publică IPJ Suceava, în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava cu sprijinul logistic și tehnic al lucrătorilor din cadrul Direcției Silvice Suceava, au desfășurat activități specifice, efectuând un control de specialitate la o societate din comuna Boroaia, județul Suceava, având ca obiect de activitate exploatarea, debitarea și prelucrarea materialului lemnos.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost constatate mai multe deficiențe privind punerea în aplicare a legislației specifice domeniului silvic, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 în valoare de 45.000 lei.

Tototadă, în urma verificărilor, s-au constatat deficiențe majore în ceea ce privește depozitarea și evidențierea în documentele specifice a materialului lemnos, polițiștii dispunând confiscarea cantității totale de 1.253,85 metri cubi în valoare de 487.381,258 lei.

Astfel, au fost confiscate următoarele cantități de material lemnos: 197.28 metri cubi lemn buștean gater rășinoase în valoare de 115.211,52 lei; 53.69 metri cubi cherestea rășinoase în valoare de 46.711 lei; 310,94 metri cubi resturi lemn rășinoase în valoare de 13.805,07 lei; 171,97 metri cubi resturi lemn rășinoase în valoare de 7990,68 lei; 517,97 metri cubi lemn rotund rășinoase în valoare de 303.663 lei.

Având în vedere faptul că a fost identificată o cantitate importantă de material lemnos în afara depozitului autorizat, a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furtul de arbori tăiați fără drept”, pentru a se stabili proveniența materialului lemnos.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705