LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
14 august 2022

Medalie de argint pentru Aissia Prisecariu în proba de 200 metri spate la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Slovacia

Ziua a doua de concurs la Festivalul Olimpic al Tineretului European Banska Bystrica 2022 (24-30 iulie).

În programul de seară al zilei de marți, 26 iulie, au fost cinci finale în care au fost prezenți  înotătorii români.

Între aceștia s-a aflat și fălticeneanca Aissia Prisecariu, în finala probei de 200 metri spate. Calificată cu al treilea timp, sportiva din Fălticeni s-a numărat printre favoritele la obținerea unei medalii, iar evoluția sa a fost pe măsura așteptărilor!

Cu timpul de 02.15.95., și o revenire spectaculoasă pe ultima lungime de bazin, sportiva din Fălticeni s-a clasat pe locul 2 și a intrat în posesia medaliei de argint. Medalia de aur a ajuns în posesia sportivei Nahia Garrido Malvar (Spania) – 2:15.01.

Aceasta este prima medalie în probele de înot, și a doua pentru delegația României la Festivalul Olimpic al Tineretului European Banska Bystrica.

Emoțiile obținerii acestei medalii au fost trăite deopotrivă de antrenorii Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș, dar și de către părinții Aissiei, prezenți la eveniment.

Reușita Aissiei a fost salutată și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român:

„După bronzul de al atletism a venit o medalie de argint la înot!

Aissia Prisecariu a terminat cu argintul la gât proba de 200 m spate și a adus a doua medalie pentru TEAM ROMANIA la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Slovacia.

Felicitări Aissia! E o medalie valoroasă iar zâmbetul tău îi dă strălucire!”