Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Din toate timpurile Europa a fost epicentrul fenomenului fotbalistic. Pe acest continent se regăsesc numeroase stadioane fascinante, deoarece oamenii de aici sunt mari iubitori ai acestui sport.

Echipele de fotbal din Europa adună sub emblema lor cei mai talentați fotbaliști și în același timp sunt susținute de milioane de fani din întreaga lume.

Astfel, pentru cele mai prestigioase cluburi de fotbal era nevoie și de stadioane pe măsură, care să găzduiască un număr cât mai mare de fani și să fie impresionante și impunătoare și prin arhitectura lor.

Din cadrul acestui articol vei afla câteva informații interesante despre cele mai mari stadioane din Europa, pe care merită din plin să le vizitezi sau chiar să participi la un meci desfășurat pe acestea dacă ai vreodată posibilitatea.

Cele mai mari stadioane de fotbal din Europa

Dacă ești un fan înfocat al fotbalului, cu siguranță ești interesat și captivat să afli care sunt cele mai mari arene din Europa. În cadrul acestor stadioane impresionante sunt găzduite meciuri de fotbal ale celor mai importante echipe, partide pe care acum poți să pariezi direct pe internet dacă îți deschizi un cont la MaxBet, urmărind tutorialul MaxBet inregistrare.

1. Camp Nou (Barcelona) – 99.354 locuri

Camp Nou este de departe cel mai mare stadion de fotbal din toată Europa. Cu o suprafață de 55.000 de metri pătrați și o înălțime de 48 de metri, acest stadion te duce cu gândul la vremurile apuse, deoarece seamănă cu o arenă în care aveau loc luptele între gladiatori.

Camp Nou are o capacitate de 99.354 de locuri și a fost construit între anii 1954 si 1957. De-a lungul timpului acestui stadion i s-au atribuit diverse nume, dar a fost tot timpul asociat cu clubul FC Barcelona.

Asemenea multor stadioane din Europa, Camp Nou nu este folosit doar pentru meciurile echipei locale. Aici au fost găzduite numeroase alte evenimente, printre care cele mai importante sunt două finale ale Ligii Campionilor și o semifinală din cadrul Cupei Mondiale.

Costul construcției arenei Cam Nou s-a ridicat la o valoare de 1.73 de miliarde de euro, iar în 2026 se preconizează că va avea loc renovarea acesteia.

2. Stadionul Wembley (Londra) – 90.000 locuri

Al doilea cel mai mare stadion ca mărime din Europa este stadionul Wembley, situat în vestul Londrei. Este casa echipei naționale de fotbal a Angliei, iar aici au avut loc o mulțime de meciuri interesante, desfășurate între anii 1922 și 2000.

Interesant este faptul că în 2000 vechiul stadion a fost demolat, iar pe locația respectivă s-a decis construirea unui stadion mai mare și mai modern, care să poarte același nume.

Noul stadion a fost inaugurat în anul 2007, iar de atunci este folosit nu doar pentru meciuri de fotbal, ci și pentru rugby, box sau diverse concerte. Pentru ridicarea arenei s-au cheltuit 974 de milioane de lire sterline, astfel că dacă ajungi în Anglia ar fi extrem de interesant sa o vizitezi.

3. Westfalenstadion (Dortmund) – 81.359 locuri

Cunoscut și sub numele de “Signal Iduna Park”, Westfalenstadion este situat în Dortmund, unul dintre marile orașe ale Germaniei. Unii suporteri îl consideră a fi cel mai bun teren de fotbal din lume, datorită poziționării tribunelor și a atmosferei create în cadrul arenei. Acest stadion poate găzdui până la 81.359 de suporteri.

Westfalenstadion este casa echipei Borussia Dortmund, o echipă germană extrem de puternică. Costurile construcției s-au ridicat la 200 de milioane de euro, iar acest stadion a găzduit deseori numeroase meciuri extrem de importante.

4. Estadio Santiago Bernabeu (Madrid) – 81.044 locuri

Santiago Bernabeu este un stadion foarte cunoscut în toată lumea, deoarece este casa renumitei echipe de fotbal Real Madrid. Istoria acestuia a început încă din 1947, iar de atunci aici au avut loc sute de meciuri importante. De-a lungul timpului acest stadion a suferit numeroase modificări, pentru a corespunde cerințelor tot mai ridicate.

Capacitatea actuală a acestuia este de 81.044 de spectatori, însă cea mai mare audiență a depășit cu mult această cifră. În 1974 s-a jucat aici Real Madrid – Dinamo Zagreb, cu aproximativ 128.000 de fani prezenți în tribune.

Toată construcția acestei arene se ridică la o valoare impresionanta de 1.7 miliarde de euro, fiind unul dintre cele mai impresionante stadioane din întreaga lume.

5. Stadionul Luzhniki (Moscova) – 81.006 locuri

Stadionul Luzhniki este unul dintre cele mai mari stadioane din Europa, fiind totodată și stadionul național al echipei de fotbal a Rusiei. Inaugurarea lui a avut loc în 1956, iar inițial a fost cunoscut sub numele de Stadionul Central Lenin.

Aici au avut loc sute de meciuri de fotbal, cât și multe alte evenimente, precum ceremoniile de deschidere și de închidere din cadrul Jocurilor Olimpice din 1980. În plus, a fost folosit drept stadion principal pentru Cupa Mondială FIFA 2018, găzduind atunci 7 meciuri.

Așadar, ai aflat câteva detalii despre cele mai mari stadioane de fotbal din toată Europa. Indiferent că ești un iubitor al fotbalului sau nu, este imposibil să nu remarci arhitectura și frumusețea acestor arene impresionante.

About Author

ByB.P.