Home ACTUALITATE 12 șoferi depistați băuți la volan într-o singură noapte. Între protagoniști și un bărbat din Fălticeni

12 șoferi depistați băuți la volan într-o singură noapte. Între protagoniști și un bărbat din Fălticeni

by A.S.
0 comment

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 12/13 august, polițiștii suceveni au depistat, pe drumurile din județul Suceava, 12 conducători auto în stare de ebrietate.

Au fost întocmite dosare penale și au fost dispuse măsuri contravenționale și suspendarea permiselor fără drept de circualție în funcție de valoarea alcoolemiilor.

Aproape de miezul nopții, polițiștii Compartimentului Rutier al Poliției municipiului Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza municipiului Fălticeni, pe strada Botoșanilor, au oprit pentru control autoturismul condus de un localnic, în vâstă de 34 ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i-au fost  recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

Polițiștii i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

IPJ Suceava a transmis că în această minivacanță de Sfânta Maria, se va acționa pe teren cu efective sporite fiind utilizate toate autospecialele cu aparate radar și taote aparatele etilotest, etilometru și drugtest.

Autoritățile reamintesc că alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui șofer: afectează judecata (în special capacitatea de a judeca distantele corect, precum si nivelul de risc), vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale. De asemenea, alcoolul scade presiunea arterială și reduce capacitatea de a fi conștient și afectează respirația, creând senzația de anestezie generală.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705