Home ACTUALITATE Serviciul public de paşapoarte din Suceava revine la programul normal de funcţionare

Serviciul public de paşapoarte din Suceava revine la programul normal de funcţionare

by A.S.
0 comment

Începând cu data de 22.08.2022, serviciile publice comunitare de pașapoarte vor desfășura activitatea de lucru cu publicul în intervalul orar 08:30-16:30, a anunţat Direcţia Generală de Paşapoarte.

Totodată, pentru a veni în sprijinul cetățenilor, o zi pe săptămână, structurile de pașapoarte vor desfășura în continuare activitatea de lucru cu publicul într-un interval orar extins, de la 0830 la 1830.

Prefectura Suceava a anunţat programul de lucru al Serviciului Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Suceava, după cum urmează:

Luni, marți, joi și vineri: în intervalul orar 08.30 – 16.30;

Miercuri: în intervalul orar 08.30 – 18.30. Serviciul public comunitar de pașapoarte din cadrul Instituției Prefectului județului Suceava funcționează la adresa strada Petru Rareș nr. 70 Suceava.

În perioada 20 iunie -18 august 2022, la nivel național s-a reușit înregistrarea unui număr de 481.085 cereri de pașapoarte și emiterea a 548.519 documente de călătorie, ceea ce reprezintă o creștere de 12,57% a numărului de cereri, respectiv de 13,58% a numărului de pașapoarte emise comparativ cu perioada similară a anului 2019 (an care nu a fost afectat de pandemie).

Cetăţenii sunt încurajaţi să opteze pentru eliberarea pașaportului simplu electronic, întrucât pașaportul simplu temporar se eliberează în termene mai mari, și anume 10 zile lucrătoare (termenul legal fiind de 15 zile lucrătoare) pentru cererile depuse în țară, excepție făcând situațiile urgente, care trebuie dovedite cu documente justificative, în condițiile legii și pentru care termenul de soluționare este de cel mult 3 zile lucrătoare.

Direcţia Generală de Paşapoarte precizează faptul că, termenele de eliberare a pașapoartelor, menționate mai sus, au fost optimizate în raport cu termenele stabilite potrivit cadrului normativ incident, neexistând posibilitatea achitării unor taxe de urgență pentru reducerea suplimentară a acestora.

Având în vedere că pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice într-un termen cât mai scurt a fost necesară relocarea unei categorii de solicitări de la structurile de pașapoarte încărcate la alte servicii publice comunitare de pașapoarte, precizăm că mențiunea de la rubrica „AUTORITATEA EMITENTĂ” din conținutul pașaportului simplu electronic poate diferi de cea pe a căror rază teritorială solicitanţii au domiciliul sau reşedinţa, fără ca acest aspect să afecteze în niciun fel valabilitatea documentelor de călătorie.

Pentru persoanele care urmează să își schimbe numele prin căsătorie, precizăm faptul că, în conformitate cu prevederile art.27 alin. (4) din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare, titularul pașaportului simplu electronic sau pașaportului simplu temporar are obligaţia de a nu folosi documentul de călătorie când au intervenit modificări privind datele de identificare.

La solicitarea unui nou paşaport simplu electronic/temporar cu domiciliul în România, ca urmare a schimbării numelui după căsătorie, în cazul persoanelor cu vârsta mai mare de 18 ani, sunt necesare urmatoarele documente:

– cartea de identitate sau cartea de identitate provizorie, aflate în termen de valabilitate conform actelor normative incidente, în original, pe noul nume obținut după căsătorie. Cartea de identitate provizorie trebuie însoţită de certificatul de naştere, în original;

– documentul care face dovada achitării contravalorii noului paşaport;

– paşaportul anterior, dacă acesta există.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705